04-11-2006       200e Impressie

Zaterdagmiddag, ik had aan het einde van de middag elders een impressie gepland en ga uit nieuwsgierigheid in de vroege middag op bezoek bij dit station.

Wat me trok was het signaal. Een strak signaal in Ommen van 64dB wat betekent de volle mep aan afstemming. En de platenkeus is goed bij dit piratenstation.

 

Dit team ken ik inmiddels al vrij goed, maar ze zijn behoorlijk rustig geweest de laatste tijd en eindelijk was er weer een uitzending. Station Superboer, daar hebben we het over, draaiend op de 97.30Mhz in stereo en RDS.

 

 Een schitterende ruimte die er van de buitenkant niet uitziet maar dat is schijn. Binnen in de bouwval is een schitterende bar afgetimmerd die dit weekend helemaal klaar is gemaakt voor een marathon. Dat er geen impressie wordt gehouden waren ze niet zo over te spreken. Natuurlijk kan dat, leuk zelfs.

 

Het team was er vroeg bij. Donderdagavond was er al signaal in de ether en we gaan door in de nacht van zaterdag op zondag, dan is het ook mooi geweest. De testdraaggolf was er al een dag eerder, wat menigeen is op gevallen.

PAGE 3 verschijnt er in de RDS en dat is alles. En een behoorlijk signaal op de dB-meter.

Tot zover verliep het prima, maar niet in de modulatie. Brom en nog eens brom komt uit de soundprocessing. De oplossing: alles er achter weg en kaal draaien vanuit het mengpaneel. Het vreemde was wel dat de dB- meter veelal gewoon continu 0 dB uitsloeg en dat ze een behoorlijk kwaliteit aan boord hadden.

 

Soundprocessing: Niets dus, maar wat er zou worden gebruikt zijn: 2x CBT VTR254MKII en een Behringer Ultrafex Pro FX-3200, enkel het was dood met de lampen  op die apparatuur.

Verder werd er veelal gebruik gemaakt van vinyl en daarvoor werden 2x de Skytec TEC3020 gebruikt. De mengtafel is de DX-1000 van Behringer en verder stonden er 2 stand-alone cd-spelers van Sony.

 

Feest en gekkigheid

Daar houden ze wel van, maar de geschiedenis leert dat ze ook met serieuze uitzendingen bezig zijn geweest.

Station 555 was hier een voorbeeld van, waarvoor Café Harwig veel heeft geregeld.

Maar dit keer een eigen gekkigheid. Het Nederlands kampioenschap CD-koffer werpen. Je kunt je er bedenkingen over hebben, maar via de telefoon kwamen ze van ver om dit te kunnen bekijken of mee te doen, maf dus.

Folklore

Dat is het mooie van diverse piraten uit verschillende windstreken waar dit team een goed voorbeeld van is, folklore. De saamhorigheid is groot en de sociale aspecten wegen zwaar.

 

Mast en zender: De mast is een 55 meter hoge zendmast met erin 8 rossen. De zender is een oudje maar wel goed. De tussentrap is een mosfet die de eindtrap moet gaan aansturen. Dit is een 3CX3000 buis, maar wel goed voor een vermogen van ruim 4,5kW.

 

Het team wil ik bedanken voor de gastvrijheid en zeker de gezelligheid, de koffie en de geweigerde drankjes van mijn kant.

 

 

 

 

De stuurzender

De mosfet

 

Dit is de buis die wordt gebruikt in de eindtrap.

Op verzoek is er geen foto's gemaakt van de eindtrap.

Kijken mag maar non foto's, wel hebben we de zendbuis

op de website gezet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De stereo en RDS

 

 

Soundprocessing buiten werking

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Catering

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De bokaal die kan worden gewonnen

met cd-koffer werpen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dat krijg je ervan als je een dag van de voren je niet

gedraagt, de schoenen werden in beslag genomen om

vervolgens deze terug te kunnen vinden aan de eerste

de beste lantaarnpaal.