25-02-2006

Dit keer gaan we wat noordwaarts het land in en stoppen een paar kilometer voor de grens met Drenthe.

We zijn aangekomen bij Station Surprise en Firma A en S op deze mooie zonnige, maar toch koude dag.

Het schitterende gouden hekwerk straalt mooi op een hoogte van 50 meter, 4 prachtige fabrieksantennes van het merk CTE en fabriekskoppelbalk zijn aan gesloten op een professionele eindtrap. De keus voor fabrieksantennes was niet zo moeilijk. Ze zijn breedbandig, kunnen veel PWR aan en het merk heeft zich al bewezen.

Eenmalig iets meer betalen maar dan kun je er ook alles mee. Plaatsen in de mast en klaar, geen omkijken meer na. ‘Het knooitijdperk hebben we wel gehad en nog gaat er voldoende mis, een mooie tijd trouwens, hahaha’, was hun reactie.

Radiostation Surprise en Firma A en S bestaat uit een 2-tal leden die af en toe een uitzending maken in stereo en RDS en alles op de 94.40 MHz.

Als ze draaien doen ze het goed. Zo ook deze keer weer. In een omgebouwde schuur staat hier de ruim opgezette studio. En voor degene die langs wil komen staan er een hapje en drankje klaar. Zo werd bij mij op de rug geklopt, ik draaide me om en zag anderhalve meter lager een klein ventje staan van 4 jaar. Hij vroeg of ik wat wilde drinken, hahaha dat zijn mooie dingen heerlijk..

Inmiddels draait de fabriekseindtrap op een vermogen van ruim 2250 Watt die desnoods de meter uit de hoek trekt. Hiervoor staat een stuurzender die maximaal 120 Watt kan trekken, maar voor deze eindtrap op 50 Watt uitsturing staat om de eindtrap te kunnen voeden.

Alles staat in een andere ruimte en mocht de eindtrap toch uitvallen, de meters worden via een videocamera op afstand in de gaten gehouden.

Deze eindtrap heeft een enkele buis in het apparaat zitten, een CX1500, en deze is te zien op de foto. De eindtrap heeft 2 variaties: de 230Volts-uitvoering en de 380V-uitvoering, Het team heeft gekozen voor een 230V-uitvoering.

Als geluidsoverdrager is hier voornamelijk gekozen voor cd's maar ook singles en MP3 kent zijn weg hier.

Ook de soundprocessing ziet er allemaal op en top uit. Niet teveel en ruim voldoende, alle muziek soorten kan hier gedraaid worden.

Als mengtafel is het de bekende jongen van Behringer, de DX-1000, en de dubbele cd-speler is van het merk Numark, type CDN22.

De processing zelf komt hoofdzakelijk uit de MDX-8000 met daarvoor de leveller Compellor van Aphex. Voor de stereoverbreding is de Edison-EX-1 ter beschikking.

Ook de echo voor de spraak kent vele wegen en een Lexicom MPX110 wordt gebruikt.

Inmiddels heeft de uitzending zich voltooid van 12.00 tot in de late uurtjes

Ik wil het team bedanken voor de uitnodiging en de aangeboden hapjes en drankjes.

 

Update: Niet alles ging goed op het eind zie het mailtje van hun

We hebben de sturing nog even op gerookt
hadden in het laatst een dubbele mosfet als sturing  deze terug geregeld tot 60 watt

 

Filmpie Surprise en de firma Aen S

 

 

 

De 4 CTE antenne's

De eindtrap goed voor ruim 2500 watt

 

Zijkant van de eindtrap waar je de buis ook ziet zitten

 

De stuurzender ook nog goed voor maximaal 120 watt

Ook hier is er bewaking maar dan voor de eindtrap hij houdt hem op temperatuur

De singel collectie

 

 

Via de PC komen de verzoekjes binnen

Soundprocessing

 

Pretrack voor de studioruimte

De Suprise en de Fima A

En hier de S