25-11-2006

Vandaag na het werk zijn we gelijk doorgereden naar Twente richting de Tukker FM. Een team dat bestaat uit 2 man en dat op onwillekeurige dagen zijn platen draait op de 96.50 in Stereo.

 

Locatie

De locatie is prachtig en ligt mooi verscholen tussen de bomen. Zelfs aan de weg kan je mast niet zien. Zeker in de tijd van het mastenbeleid is dat haast een pré.

 

Bovendien gaat de mast plat door middel van een uitschuifbare constructie die op een hoogte staat van zo'n 18 meter met erin 2 Rossen.

 

De keet waarin wordt gedraaid ziet er prima uit. Zowel voor de bezoekers als voor het team zelf en ook het apparatuur is ruimschoots aanwezig.

 

Soundprocessing

Dit team draait zonder soundprocessing. De kwaliteit wordt gevormd door een JB Systems mengtafel, type MX09 en er wordt gedraaid vanaf een enkele platenspeler, een Skytec TEC3020, en een dual cd-speler de CDJ-600 van Soundlab. Ook vanaf MD wordt muziek de ether ingeslingerd.

 

Zender

De zender is een omgebouwde kabelmodulator waar een eindtrap is ingebouwd. Het gaat om een BGY33 die de Mosfet aanstuurt. De eindtrap levert hierdoor een vermogen van ruim 300Watt.

 

Wensen zijn er nog genoeg bij dit team, maar het moet wel haalbaar zijn. Zeker omdat ze maar met 2 man draaien, al hebben ze vandaag een gast DJ erbij.

 

De zender is waarschijnlijk het eerst aan de beurt. Deze wordt dan vervangen door een dubbele Mosfet.

 

Gezelligheid

Ze hebben niet voor niets de beker gewonnen voor de gezelligste piraat van deze regio. En dat bleek ook wel tijdens het bezoek. Langer dan weer is gepland, ben ik gebleven.

 

Prima sfeer en gastvrijheid geen gestress in de studio maar alles op zijn tijd en toch gezond maf.

 

Het team bedankt voor de uitnodiging en we zien elkaar binnenkort wel weer, het was inderdaad te lang geleden.

 

P.s doordat we wat minder foto's hebben gemaakt dan normaal is denk ik de titel gezelligste piraat van 2006 in deze regio zeer geloofwaardig geworden.

 

Filmpje Tukker Fm

 

 

 

 

Zend installatie

Dipswitch van de Profline

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beker de gezelligste piraat