18-11-2006 Reportage by Clubdigitaal

 

Na uitnodiging van de teamleden ben ik vier maal op pad geweest naar het Veluws Piraten Team (VPT). Dit om een goed beeld te geven van een marathon die door de weeks wordt gehouden. De marathon is afgerond op zaterdagmiddag.

 

TV Gelderland

Bij mijn aankomst woensdagmiddag stond daar ook een filmploeg van TV Gelderland. Ze maakten reportage over het boek van Aart Veldman ‘De speurders en hun prooi’. Bij het VPT werden een paar beelden gemaakt van het team om zo een mooi beeld te krijgen waar het boek over gaat.

 

Bij het inschakelen van de zender ging het allemaal prima en werd er 1200 Watt van de eindtrap (4x4CX) afgehaald. Het kon wel meer zijn, maar uit voorzorg zodat alles heel bleef hebben ze het vermogen maar mooi op 1200 Watt laten staan. De antennes, eigenbouw CTE, stonden op een hoogte van 42 meter op de bekende mobiele mast, die we vaker in deze omgeving tegenkomen.

 

Nadat ze 2 minuten aan de band waren, werd de modulatiekabel kapot gereden door iets dat erg zwaar was. Toen hebben onder andere een paar teamleden en ikzelf een gleuf in het asfalt gemaakt. Ook moest woensdag de voeding worden gekoeld want die werd te warm, waardoor de CX-eindtrap van de band ging.

 

DONDERDAG

Donderdagmorgen was er erg veel pret in de tent want die stond nabij de snelweg. De DJ’s vroeger om te toeteren en daar werd massaal gehoor aangegeven door de truckers en automobilisten.

 

SMS-kanon

De morgen begon vroeg met erg veel sms’jes en het team werd hier en daar op forums het sms-kanon van de Veluwe genoemd. Op donderdagavond hadden ze een feestavond en bij aankomst was de tent al voor 80 procent gevuld. Erg druk voor een door de weekse avond met optreden van M.T.T., Martijn de zingende dj, Danny en als gangmaker de woonbootspecialist Stef Ekkel. We konden rond 12 uur naar huis.

 

VRIJDAG

Op vrijdag was het natuurlijk hetzelfde ritueel en werd er weer luid getoeterd de hele dag door. In de avonduren ben ik er weer naartoe gegaan om de feestavond mee te maken.

 

Boete

Net voor het eerste optreden knapte de zender van de band doordat er een reepje met diodes in de voeding kapot was gegaan. Als klap op de vuurpijl kwam de Keuringsdienst van Waren ook nog even langs. Er werd een boete uitgedeeld van 1000 euro voor de verkoop van sterke drank.

 

Het team werd gevraag of ze de drank weg wilde halen maar omdat ze toch al de boete hadden werd daar niet op gereageerd. Nu moest de boete eruit worden gehaald.

 

Beveiliger

In de tent was er geen doorkomen meer aan. Vol, vol en nog eens vol en er werd ons gezegd om maar even om te lopen om zo een plek in de tent te krijgen. Onze dank daarvoor, ook kreeg ik nog heel even met een beveiliger te maken.

 

Die zag dat ik overal binnenliep totdat ik zei dat ik van Klompenboer.nl was. O ja, werd er geantwoord. De beveiliging had instructies gekregen van het team dat ik overal mocht komen, dus dat was ook weer uit de wereld. En zo kon ik -erg mooi- de impressie maken .

 

Ook kwam ik collega Gerard van Etherpiraten.com tegen die erg onder de indruk was van deze feestavond. Het publieke kreeg artiesten te horen én hoe. Op het podium stonden Arjan uit Kerkenveld, Willem van Hoorn, Martin Dams, Wimmie, Raymond, Silvia, Johannes Wolters, Harm Wolters, Franciska en vele anderen.

 

Alcoholcontroles

Toen de artiesten van zich lieten horen was er nog een kleine calamiteit. De politie kwam poolshoogte nemen en er werd een waarschuwing gegeven. Ook werd er verteld dat alle uitvalswegen afgezet waren voor alcoholcontroles. Je kon er dus niet wegkomen voordat je geblazen had. Iets dat het team uiteraard niet erg vond, want veilig naar huis is een pré.

 

Zaterdagmorgen ben ik ook nog aan de tent geweest en de teamleden waren al druk aan het opruimen. Zondag moest alles weg zijn i.v.m  geloofsovertuiging, waar de teamleden respect voor hebben.

 

Voor de rest wil ik alle teamleden bedanken voor al het goede en we zien elkaar erg snel weer .

 

Filmpje Afregelen CX   Piraten Nieuws Tv Gelderland  Publiek foto's      Artiesten