17-10-2006

Het weekend was het rustig, althans met de impressies want ik had andere verplichtingen. Dinsdagmiddag hoorde ik een signaal op de radio waar ik een tijd geleden al een keer langs kon komen voor een impressie. Radio Veld Fm klinkt het op de radio in stereo en RDS en alles op de 97.60Mhz.

In het donker naar dit station en dan is het toch wel weer even wennen waar je exact moest wezen. De antennestekker uit de radio en op de 10 meter uitgepeild.

In de studio heerste al een leuke gezelligheid en mooie klanken door de boxen. Na een tijd wat geklets te hebben loop ik naar de mast die op ruim 30 meter staat. Dit is niet de maximale lengte van de mast, hij kan naar ruim 42 meter. De antennes die ze gebruiken zijn 4 rossen

De zender is een dubbele CX van het inmiddels bekende fabrikaat uit Friesland waar ook de sturing vandaan komt.

In de studio wordt met van alles gedraaid: vinyl, CD maar ook MP3. Een enkele platenspeler van Skytec 3020 en een enkele cd-speler van Philips. MP3 wordt gedraaid met het programma BPM.

De soundprocessing die ze gebruiken is een Behringer Composer Pro XL MDX2600 en een Behringer DX-1000 als mengtafel. Als led-balk gebruiken ze een oud cassettedeck.

De studio zelf is vrij ruim opgezet maar wel wat leeg. Een kerstboom hangt nog aan het plafond en een vluchtfiets zonder zadel hangt klaar aan de muur. Het team zelf bestaat uit een formatie van 2 piraten.

Ik wil het team nog bedanken voor de uitnodiging en de nodige sapjes.

 

Filmpje Veld Fm

 

De constructiemast nu op 30 meter

Stuurzender

Zender opstelling

Eindtrap dubbele CX 250B

 

 

 

 

 

Soundprocessing

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nog even geduld en dan kan die weer naar beneden

Vluchtfiets type A30-X