17-06-2006 Impressie en Club Digitaal

 

Gelderland gaat weer in de boeken met een stuiterhard signaal op de 95.90 MHz in stereo en RDS. De zelfde regio als waar vorige week ook een kanon zat (Club Ongeregeld). Enkel daar gingen -door de hitte en wat technische storing- de laatste uren de mist in. 

Een herkansing zal ik zeggen maar dan met een heel ander team. Dat was ook wel zowat het enige. Ze hebben namelijk dezelfde mast en dezelfde antenne en koppelbalk, maar wel een andere zender. Hier geen problemen met de koppelbalk en het signaal was stuiterhard in den lande. De storing met de koppelbalk een week eerder kwam door het niet juist monteren van de plug, volgens de technische man. Hij liet de pluggen zien van het iets te scheef vastschroeven op de koppelbalk. Ze hadden alle vertrouwen dus in het materiaal en dat bleek. De verzoekjes kwamen vanuit het hele land.

 

Eigenbouw eindtrap

De zender is een eigenbouw en afgeregeld op de scoop. Helemaal schoon op de spectrum. De stuurzender is een Profline, die in de studio staat. De midden- en eindtrap staan een stukje verderop. De middentrap is een mosfet BLF278 die heel rustig 100Watt staat te blazen om de eigenbouw eindtrap te voeden. Hier komt nu 5 kW vanaf maar vanwege de warmte in de keet laten ze hem staan op dit vermogen. De mast hoogte staat op 80 meter, door middel van een kraan

 

Sfeer

De locatie is prachtig afgelegen en alle voorzieningen zijn aanwezig. Een vaste locatie en een grote tent maken plaats voor het jaarlijkse feestfestijn met veel, heel veel artiesten en uiteraard de platen door de ether. De gastvrijheid is bijzonder goed bij deze oude garde. Het team bestaat uit jonge en oude piraten gemengd en samen vormen ze een goed en stabiel team

 

Opbouw

Ook hier had ieder zijn taak. Met de zenderopbouw bemoeiden zich enkel de mensen die dit prachtig vonden. Precisie daar gaat het om bij het bouwen en plaatsen van het antennepark en niets gehaast doen. En dat alles hier goed ging was me ook wel duidelijk. Een paar uur voor de tijd lag alles al klaar en was het wachten op de gigantische kraan waar het geheel werd opgezet. Met de door hen speciaal gemaakt plaatbevestiging voor op de kraan. 

De grondige voorbereidingen wierp zijn vruchten af. Alles ging in één keer goed en alles stond goed afgesteld. Van de 5 kW kwam nog geen 10 Watt terug op de klok. Dit gaat helemaal lukken, was het antwoord. Niets geen warmteontwikkeling boven in of andere fouten.

 

Soundprocessing

Dit was ook weer een apart verhaal. Ze hadden een eigengemaakte 4-bands soundprocessing die mooi stond te knipperen. Het geluid dat die jongens produceerden was prachtig en rustig zonder overlevellen oid.

 

Studio

De club bestaat uit 10 man en draaide voornamelijk vanaf CD maar ook MP3 en MD en af en toe werd er van single gedraaid. Uiteraard heb ik aan de ruim 40-jarige piraat die op dat moment draaide gevraagd waarom hij enkel van MP3 draaide. Ik weet zeker dat hij een gigantische verzameling singles op zolder heeft staan, waar je u tegen zegt. Dat is ook zo, zei hij, en dat geldt ook voor de rest van het oudere team.

Waarom dan niet van single? Simpel was het antwoord. ‘Gemak dient de mens en ik vind het heerlijk om met deze techniek bezig te zijn’. Zo kun je ook tegen piraten aankijken. Ze hebben de jaren van vinyl wel gehad en de luisteraar maakt het toch niet uit hoe de muziek wordt gepresenteerd. Nostalgie is mooi maar in deze regio vinden we dat niet zo belangrijk, was het antwoord. ‘Mooi om het vinyl te zien bij een ander’, was het antwoord.

Reportage zaterdagavond                                       by Clubdigitaal

Onderweg naar dit station, stond natuurlijk de radio aan en natuurlijk op de thuisbasis. Ook al vanaf het begin een supergoeie muzieksmaak, want er wordt voor bijna 90% Nederlandstalig gedraaid. We reden zo’n beetje bij Kampen toen mijn oog op iets dat zwart was viel. Goeiedag, het was de mast van het station waar we naar op weg waren. Kilometers van tevoren was hij al te zien, dus was het niet moeilijk meer om het station te vinden.Bij aankomst was het super voor elkaar. Een apart weiland om je auto te parkeren, een mooie entree met hokjes om bepaalde dingen te kopen. Super mooi voor elkaar. Eenmaal in de feesttent aangekomen bleek dat ze daar niet zaten maar dat deze er speciaal was voor het feestgedruis. Ze draaien in een ander gebouw ernaast.

 

Wat een volk

Met de zomerse temperaturen kon je ook ruim buiten vertoeven, dus geen gezweet in de tent. Later op de avond was het zo druk dat alles buiten- en binnen vol was. Ongelooflijk wat een volk op de been bij een radiostation, en dat er dan zo’n mooie sfeer ontstaat.

Natuurlijk kwam ik vele bekenden tegen dus weer vele praatjes gemaakt over vroeger en natuurlijk over wat er nu allemaal gebeurt. Zo kwam ik ook de familie Witte Bizon tegen die sterk aanwezig waren. Sjonge, en dan komen de verhalen van vroeger. Er werd op tafel gegooid dat ik (Clubdigitaal) ooit in een dennenboom van meer dan 30 meter was geklommen om een mast van 20 meter in de top te monteren, iets dat hen nog steeds bijstond.  

 

Artiesten

Natuurlijk tussen alle mooie verhalen door, kneep ik er af en toe even tussen uit om plaatjes te schieten van dit megafeest. Want ondertussen waren er ook al artiesten bezig om zich van hun beste kant te laten horen. Het waren Danny, IJsselduo, Herman, Wimmie, Raymon, Silvia, Stef Ekkel en vele andere artiesten dieke er een waar feest van maakten. 

Ik wil alle teamleden bedanken voor hun gastvrijheid en tot de volgende keer maar weer.

ClubDigitaal

Gezelligheid   Artiesten

Even wat foto's genomen langs de A28

 

 

 

De 8 eigenbouw antennes en koppelbalk

 

 

 

 

 

Daar staat die dan de eindtrap die nu op 5kw staat

De voeding voor de eindtrap

 

 

 

Aansluiting voor de hoogspanning op de eindtrap, afblijven dus

 

 

 

Tussen SWR

Middentrap een enkele mosfet die op 100Watt stond

 

 

 

 

 

Dateq Apollo als Mengtafel

 

 

Soundprocessing is de onderste (eigenbouw)