21-07-2006

Een thuiswedstrijd, tenminste zo lijkt het. We zijn aangekomen in Drenthe bij de Wolderse Piraten Combinatie met hun jaarlijkse marathon op de 95.90 in stereo en RDS

 

Tenminste later pas in stereo want in het begin waren er wat problemen met de stereocoder. Deze klonk overgemoduleerd. Dit werd opgelost door een kleine aanpassing in de stuurzender.

 

Kromme mast

Helaas was dit niet het enige probleem voor het team. De mast die ze hadden gebouwd heeft het begeven tijdens het testen. De ruim 50 meter mast werd getest door de medewerkers, maar was helaas te zwaar en het resultaat: een kromme mast. Gelukkig was dat in het begin van de week toen de 50 meter hoge mast kapot is geraakt maar wat nu? Een andere mast moest worden geregeld en dat in deze tijd.

 

Eppo

Gelukkig na even zoeken kwamen ze op een constructiemast uit met een hoogte van 44 meter met erin 8 Rossen. Het leek nu goed te gaan maar ook weer helaas. De zendbuis werd tijdens monteren even op het gras gelegd en ja hoor, daar kwam Eppo op de trekker die over de buis heen denderde. Een schadepost, maar weer een ander probleem. Waar haal je zo snel een RS1001-buis weg?

 

Wonder boven wonder werd de nieuwe buis de volgende dag al bezorgd maar wel was het team weer een paar honderd euro lichter. Dat was het zeker waard, want vreemd genoeg werkte de oude buis ook nog, alleen het vermogen was maximaal 1700 Watt.

 

Kicken zoŽn zender

Nu was ik dus ook wel benieuwd wat er voor zender er achter stond. Nou, een schitterende en een complete R&S-kast uit de jaren 60. Een prachtig exemplaar, dit was kicken zeg, monster wat heb je respect voor zoŽn zender. Eenvoudig is het niet om te werken met zulke zenders. Het zijn 3 kasten aan elkaar geschakeld en allemachtig zwaar.

 

Het team draait 1 keer per jaar met deze zender en daarna gaat die weer letterlijk in de kast. Alhoewel, waarschijnlijk is het de laatste keer dat ze met deze zender zitten die altijd probleemloos draait. Hij is te koop namelijk.

De zender levert nu een vermogen van 3,2kW maar met een andere voeding moet hij 10kW kunnen trekken. Omdat er een nieuwe buis inzit ging hij nog niet vol gas tijdens de marathon.

 

Enorme spektakel

Het team bestaat uit 12-tal leden die dit enorme spektakel mogelijk maken, en dat was te zien. Een grote professionele tent met alle voorzieningen. Ook de studio zag er verzorgd uit en de klanken waren uitstekend terwijl soundprocessing nauwelijks aanwezig was. Alleen een Behringer Composer MDX2600 die alles mocht doen.  

 

De stereocoder is van R&S en het mengpaneel van Behringer, UB2442-FX Pro, de draaitafel van DAP Audio T-3000 en verder stond er een dual cd-speler.

 

Ik wil het team bedanken voor de uitnodiging en thuis voor de platen. Grandioos voor elkaar was het.

 

Filmpje WPC

 

 

 

Dit is nostalgie prachtig

 

 

 

De stuurzender

 

 

 

 

Voeding en eindtrap

 

De kapotte buis waar overheen is gejakkerd

 

 

 

 

 

 

 

 

Alles voor elkaar ook de snelle schrijver

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoog nodig bij deze extreme temperaturen van 34+ nu nog vullen