07-07-2006

Tussen de koeienstront bezig met een jubileum uitzending, is dit station Winchester draaiend op de 96.50 in RDS en stereo. De bollen zijn tijdje geleden van de stal verdreven en op die plek is dit muziekstation gekomen. Nu vieren ze het 1-jarig bestaan.  

Het team bestaat uit 2 piraten dat momenteel even op andere locatie zitten voor deze special-edition, en dat mocht ook wel. De ruimte op de thuisbasis en het aantal mensen dat hier momenteel aanwezig was, komt hier beter tot zijn recht. Het is geen stapelen geblazen.

 

Zwaardere zender

De 30 meter hoge mast met erin 4 Rossen was ook speciaal voor deze uitzending, net als de zender, iets zwaarder dan normaal. Het is nu een dubbele CX die rustig stond te draaien op ongeveer 500 Watt. De zender stond mooi in een oude caravan opgesteld, klaar voor zwarte cross leek het wel. 

De studio stond binnen op stal tussen de geur van de mest, wat ff wennen was. De opstelling van de soundprocessing was een Behringer DSP8024 (Ultra-curve Pro) en er werd zowel van cd als van singel gedraaid. Verder de Skytec DJT-10 als platenspeler en de Us Blaster USB7313 als dual cd-speler, en als mengtafel werd DAP-audio gebruikt.

 

Software RDS

Typerend was wel de stereo en RDS uit het softwarepakket Airomate. Je ziet het mondjesmaat steeds vaker en degene die er mee werken zijn bijzonder tevreden over. Met Airomate heb je alles onboard, stereo en RDS en met veel mogelijkheden in de RDS-text. 

De ontvangst was perfect en gezelligheid was groot op deze locatie. Voor mij was het weer laat deze avond. Maar er was reden toe bij dit station. Ik wil dus het team bedanken voor de uitnodiging gezelligheid en de sapjes. Het was prima voor elkaar

 

Filmpje Winchester

 

 

 

De stuurzender

Eindtrap dubbele CX met er in de cx250 buizen

Achterkant eindtrap

 

Softwarematige pakket Stereo en RDS van Airomate

 

Soundprocessing

Winchester

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tussen de bollen