24-12-2007                                        Door Ruud de Gulle lach

Kerstavond was het, klokslag tien voor zes en een strak signaal op 95.10 MHz in stereo, maar helaas geen RDS. Deze was vlak voor de uitzending kapot gegaan. Tegen half acht ging ik in de auto en op naar het Veluwe-land.

 

Klompen aan

De auto geparkeerd en even een stukje lopen naar de partytent. Wederom blij dat ik de klompen aan had in het drassige land. Tijdens de wandeling kwamen we al een paar bekende mensen tegen met een grote jerrycan. Het grote aggregaat moest wat drinken hebben. De tent was ook niet moeilijk te vinden, want de deuntjes klonken al mooi door de speakers.

 

Aangekomen in de tent was het er al gezellig druk, en koud was het er zeer zeker niet. Een heteluchtkanon stond buiten de tent te loeien en met buizen werd de warmte de tent ingeblazen. Tja en deze heater werkte maar onder een motto: aan of uit. Een van de Drie Wiezen zei dan ook: Dan doen ze de mouwen maar omhoog en moeten ze het drankje wat sneller leeg drinken voordat het lauw wordt.

 

Apparatuur

De uitzending werd verzorgd van achter een mooie draaibar. Er werd zowel gedraaid van MD, CD, MP3 en ook zwarte frisbees ontbraken bij de Drie Wiezen niet. Dee zilveren schijfjes werden gedraaid in een dubbele CD-speler van XXL, de MP3-tjes vanaf de laptop en de zwarte schijfjes kwamen deze keer vanaf een Sony-draaitafel.

 

De tulpsnoeren van deze apparaten waren in de welbekende Behringer DX-1000 geplugd. Qua soundprocessing had dit team er niet zo heel veel achter staan. Enkele apparaten van Behringer, waaronder een Dualfex en een equalizer van het merk ETP. De vele SMS-jes werden lekker ouderwets met het pennetje opgeschreven.

 

Opa R&S

Toen met een van de  Drie Wiezen naar de mast en de keet waar de zender in stond. En ja hoor, daar stond die weer, de R&S-1001, de bekende kast op de Veluwe, onder het motto de oudjes doen het nog best.

 

Opa R&S werd aangestuurd met een RVR-stuurzender en een dubbele Mosfet tussentrap, waarna er een vermogen uit kwam van 6 kW. Dat was te zien op de Bird-meter die tussen de dikke kabel zat. Ook het mooie gloeien van de Siemens-lamp kon je zien, dat de dubbele kast goed werkte.

 

Mobiele mast

Naast de keet stond een mobiele mast van 50 meter hoogte met vier breedband antennes erin, die ervoor zorgden dat de plaatjes en de praatjes de landen in ging. En aan de reacties te zien ging dat nog best mooi, al zat de FM-band propje vol.

 

Terug in de partytent was het ondertussen erg gezellig en lekker druk. Na vele mensen te hebben gesproken en een aantal impressie afspraken voor het nieuwe jaar te hebben gemaakt,  gingen we in de nacht weer naar het donkere Twello.

 

De Drie Wiezen en vele anderen zeer bedankt voor de mooie avond en tot de volgende  keer namens Ruud en Diana.  

 

Studiogasten