17-08-2007  KB

Vandaag is het overal groen waar we zijn. Zo ook bij dit station maar meer het groen van de weilanden van het Twentse grondgebied. Twee jaar geleden ben ik ook al bij dit station geweest, maar vorig jaar niet en dat namen ze me niet helemaal in dank af. Station De 8 Onwiezen uit het Oosten, daar hebben we het over. 

Marathon

Een mooi stelletje malloten bij elkaar, dat is het, maar ze weten waar ze mee bezig zijn. Veel humor en vol met plezier zit dit team, dat bestaat uit jong en oud. Ze draaien hun jaarlijkse marathon. Een mooie aparte tent hebben ze tot hun beschikking maar van daaruit draaien ze niet. Een keet is tegen de tent aan geplaatst en daarin bevindt zich de studio.  

 

Mast

Een vertrouwd beestje inmiddels maar wel een gekke. Een kraan met daarop een kantelmast gemonteerd met een tophoogte van 54 meter. Alles hierin is eigenbouw. De vier breedband dipolen en de koppelbalk zijn in eigen beheer gemaakt, en het werkt perfect. 

 

R&S

De zender is een R&S-kast van 10kW maar hij levert 5 kW. Niet het volle vermogen, dit komt doordat de voeding te licht is. Prachtig om te zien hoe de zender is ingebouwd in een stalen kast met ingebouwde dubbel ross op het dak. De koeling zit niet in de kast maar staat er los bij. Ook hier is over nagedacht. Een filtersysteem zorgt ervoor dat de buis verschoond blijft van stof en vliegen.

 

Verzoekjes

Gek werd je van de telefoontjes. Je kunt de man die de verzoekjes opschrijft beter opsluiten met al dat gepiep van de vele verzoekjes. Extreem, was het gewoon. De laptop waarmee het de bedoeling was om de verzoekjes af te lezen werkte niet. Een verkeerd programma is ge´nstalleerd. Dit overkomt ze niet meer, maar ze hadden niet op zoveel verzoek gerekend.

 

Processing

Niet eens zo gek veel. Een MDX-8000 van Behringer meer niet, en het klonk gewoon goed. Een kwestie van de tijd nemen om het in te stellen. En een goed mengpaneel doet zeker wonderen. Hiervoor wordt een Mackie-mengtafel gebruikt, type CFX-16, onbekend voor mij maar het ziet er wel gelikt uit. 

Veel vinyl bij dit Twentse station maar ook cd staat tot hun beschikking. Twee Reloops draaitafels, type RP1000mk3, en een dual cd-speler van de Denon, type DN-D4000, staan er voor de klanken.

 Sfeer

Een ontzettend gastvrij team waar je nog ouderwets kan lachen. Niet voor niets De 8 Onwiezen.

 

Filmpje 8 Onwiezen