16-02-2007

Station Alpenjager - editie 4. En die 4 staat voor de 4 jaar die het team aan de band zit zonder uit de lucht te zijn gehaald. Om dit te vieren houdt het team een jaarlijkse marathon vol gas vanaf het Sallandse gras.

 

Helaas

Dit liep enkel wat anders dan ze hadden gehoopt. Vrijdagnacht om 0:00 uur ging de zender aan en dit ging goed tot in de morgen. Toen opeens vonken uit de antenne en in eerste instantie werd gedacht aan een Ross die er uit was gefikt.

 

Na het uitschakelen van de zender en de mast naar beneden te hebben gedraaid bleek niet dat de antenne maar de tussenkabel een sluiting veroorzaakte. Dat kwam doordat deze tegen de mast aan heeft gesleten en daardoor kortsluiting heeft gemaakt. Na dit te hebben gerepareerd werd de mast weer omhoog gedraaid en ging het weer vol gas, zolang het duurt.

 

AT

Inderdaad, iets waar het team al eens op gerekend had, gebeurde rond 15:20 uur. Twee man van AT, de heren Nijland  en Van der Star, en maar liefst 8 man politie erbij. Ze misten nog net de honden anders was het helemaal compleet. Een overdreven iets voor zo’n inbeslagname. Alsof het gaat om een criminele organisatie. Eigenlijk walgelijk zo'n vertoning.

 

Er moet wel bijgezegd worden dat Dhr. Nijland correct en rustig was en op vragen van het team inging. Dit in tegenstelling tot zijn collega Van der Star die wat ruwer te werk ging en een behoorlijk irritante toon aanzette. De zender kon hij al niet vinden. Maar wat wil je, als je €1100 moet betalen, hoef je niet teveel vertellen. Hij draafde maar door en zijn bloeddruk bleef maar stijgen, aldus het team.

 

Ook de heren agenten -8 man sterk- waren correct bij deze inbeslagname. Het team weet ook wel dat het niet mag maar het is zo mooi en veel luisteraars delen dit met ons.

 

Zender

De R&S-zender, type 5 KiloWatt, dat is toch wel een apart verhaal. Deze staat op een prachtig plekkie. Verstop jij maar eens een 650 kilo zware R&S-kast van ruim 2 meter hoog. Nou Alpenjager kan dat. De zender was verscholen tussen grote balen stro en compleet uit zicht. Maar helaas de grote dummy-load, die buiten stond, heeft het geheel verraden.

 

Schade

Uiteraard is er schade, dat geldt voor elke piraat die uit de lucht wordt gehaald, dus ook voor Alpenjager. Uit de kast werden stuurzender, het inschakelveld en de buis verwijderd, al ging het met de buis niet helemaal goed. Door onkunde werd deze beschadigd maar nog wel bruikbaar.

 

Retour

Hoe dan ook, dit team wilde weer retour komen. Door veel hulp, waar spontaan aan werd mee gewerkt, moest de R&S weer aan de praat worden gebracht, maar dat viel nogal tegen. Tot zolang werd de zender vervangen door een Elonos van 2 kW. Het inschakelveld waarvan er 3 werden geprobeerd, bleek niet te werken totdat er een adres dieper in het zuiden werd gevonden.

 

Orde van de dag

Dat deze locatie onbruikbaar is geworden weet het team, maar voordat het zover is wordt dit weekend gewoon doorgedraaid. Daarna is het gebeurd. Veelal van vinyl zoals we gewend zijn van de Alpenjagers. Hiervoor zijn platenspelers van Omnitronic SS-2250x aanwezig, maar ook een dual cd-speler van Holywood DJ-X3. Als mengtafel werd de Bekende Behringer DX-1000 gebruikt. Tevens was een groot deel van de processing ook van Behringer. Het ging om de 9024 en de stereoverbreder de EX-1. Enkel de Dominator II was van Aphex.

 

Ook de mast van ruim 40 meter met erin 8 Rossen stralen voor de laatste keer de klanken de ether in op de 95.90 in stereo en RDS.

 

Verder wil ik het team bedanken voor de uitnodiging en voor de welbekende gastvrijheid.

 

Audiofragment de laatste minuten  Foto's inbeslagname  Extra teamfoto's

 

Foto's zaterdagavond 1  Foto's zaterdagavond 2  Foto's zaterdagavond 3

 

 

 

De voorraad inschakelvelden

Dummyload voor de R&S Kast

 

 

 

De buis van de zender

De doorgefikte tussenkabel

De zender van één van de vele piraten die hielpen om de zender weer aan de praat te krijgen

Toch nog 95 kilo

 

 

Daar is die dan weer in gebruik na Actie AT

 

 

De soundprocessing

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De bewakingshond al vloog die weg na de flits