Impressie Ariane FM  08-08-2007

 

 

08-08-2007                                                       Door Hartenboer

 

Ik kreeg een telefoontje van 1 van de teamleden van Ariane FM of ik voor www.klompenboer.nl een impressie wilde maken. Natuurlijk ben ik daar altijd voor in en samen met Martin, de Moddo FM, op naar het noorden van Friesland, namelijk naar de Friese Wouden.

 

3-elements

Met een mooi signaal thuis en op de autoradio aangekomen op de locatie viel ons als eerste de mast op. Een kraan met een enkele 3-elements richter van het merk Katrein erin. Dat alles op een hoogte van 56 meter. Ook de frequentie waarop dit team hun marathon hield, 91.50 MHz in stereo, is hier in Friesland mooi vrij.

 

Het team bestaat uit 14 leden en de keet van waaruit gezonden werd leek wel de studio van een professionele omroep, zeer netjes alles. Met daarnaast nog een tent met 2 tappen. De marathon is begonnen op 3 augustus en het is de bedoeling deze uit te draaien op vrijdag 10 augustus tot 18uur. De draaikeet en tent zijn allemaal in eigen beheer en tja wat 1 van de leden zei: een dan is het kwestie van een kraan laten komen en draaien.

 

Soundprocessing

Het mengpaneel is een Behringer, type 1622, waarvan de ingebouwde echo werd gebruikt voor de spraak. Verder 2 keer een Behringer Multicom, ook 2 keer een Behringer Superpro en een Behringer Eurorack. De fabrieks stereocoder was van Ultramod. Er werd gedraaid van cd en pc met het Otsdj-progamma.

 

Zelfs artiesten uit de omgeving maken bij dit station hun opwachting zoals de Swingers op zaterdag en op een andere avond nog meer artiesten en een heuse drive in show.

 

Andere stuurzender

En dan komen we bij de zender. In een bus stond een 4-voudige CX te draaien op 900 Watt maar de stuurzender gaf maar 12 Watt en kon niet hoger. Daardoor lukte het niet om de 14001500W die een 4-voudige CX kan geven, eruit te halen. Na overleg met het team werd besloten mijn stuurzender, een RDVV BGY-33 op de halen en ervoor te zetten. Na de ether enkele momenten te hebben verlaten om alles te installeren kwam wel het maximale vermogen eraf, bij bijna 20 Watt insturing.

 

Het is de bedoeling om de volgende marathon in december te houden en het team streeft erna om dan nog meer te investeren in fabriekspul zoals een Orban- of Omnia-doos voor het geluid en een wat zwaardere zender.

 

Het team heeft ook een eigen website www.arianefm.nl en natuurlijk is het altijd de moeite waard om daar een kijkje te nemen.

 

Na de sapjes en eterij werden wij keurig thuis gebracht door Peter van Ariane FM. En tja wat kan ik er aan toevoegen een zeer hartelijke ontvangst en ik wil dit team er natuurlijk bij deze voor bedanken.