ASO-team Drenthe  03-06-2007             Door Gup

De laatste dag van het weekend mocht het dan toch gebeuren. In de auto en op naar een plaatje in Drenthe. Ditmaal een bezoek aan het ASO-team. Dit station bestaat uit een stuk of wat geheime zenders uit de regio en was van plan om van donderdag tot zondag te draaien. Dit alles op de 94.50 in stereo en RDS.

 

Kleine onderbreking

Vrijdagmiddag was het signaal ineens verdwenen. Naar een paar telefoontjes werd achterhaald dat de jongens een bezoekje hadden gehad van het Agentschap Telecom met ondersteuning van een paar politieagenten. Door een snelle handeling van de jongens werd de zender niet meer achterhaald. Hierbij verlieten AT en de agenten het feestterrein.

 

Zender en mast

De zender mocht in eerste instantie niet op de foto vanwege de gebeurtenissen van vrijdag. Na een paar minuten en een biertje verder mocht de Elenos T1800 toch op de foto. De Elenos was goed voor 1700 Watt. De mast was een zelfgelaste uitschuifbare constructie. Delen van 8 meter werden uitgeschoven tot een flinke hoogte.

 

Dit alles stond op een stelconplaat van 2 ton. De 4 fabrieksantennes in de mast moesten het signaal verspreiden via de 94.50. Zelfs in Twente werden zenders uitgelaten zodat deze jongens vrij baan hadden. Dit was goed te zien aan de verzoekjes die zelfs uit de omgeving van Amersfoort kwamen.

 

Het geluidsgebeuren

Over het geluid kan ik verder weinig zeggen. De muziek klonk prima via de radio en ook in de tent zat de druk er flink in. Er werd bij dit station veel van CD gedraaid maar ook van single. De computer werd gebruikt voor de nachtelijke uurtjes en voor het opzoeken van verzoekjes. Een Behringer-mengpaneel en een stuk of wat Behringer-kastjes brachten het geluid voort richting het stereo- en RDS-gebeuren. Al-met-al dik voor elkaar dus.

 

Studio

De studio bestond uit één heel grote tent. Op elke hoek een flinke set luidsprekers en achterin de tent de bar en het draaihoekje. Verder was in de tent een podium gebouwd voor de artiesten die kwamen optreden. Er stonden hier en daar nog staantafels en er was ook nog een bank om lekker op uit te rusten of te slapen.

 

Op het feestterrein waren ook nog wc-voorzieningen aanwezig. Alles was aanwezig bij deze jongens en het was ook allemaal prima en dik voor elkaar.

 

Crossauto

 Net voordat we aankwamen op het terrein was het signaal ineens vertrokken. Eenmaal op het terrein aangekomen was het duidelijk waarom. Een waaghals was in een omgebouwde auto aan het crossen en reed over de modulatiekabel heen. Conclusie: kabel bleef hangen waardoor de sturing werd meegesleurd. Een nieuwe modulatiekabel van een collega erachter en het feest kon weer doorgaan.

 

Ik wil dit station bedanken voor de gezelligheid en de aangeboden plaatjes. Door het warme weer gingen de sapjes er ook prima in. Ik zou zeggen tot de volgende marathon en veel succes.