09-04-2007

 

Dit keer naar een station met een naam waarvan je bijna de nekharen van overstaan. Bak Oe Een Ei of zou het toch wezen B.O.E.E? We gaan maar vanuit het laatste.

 

Idioten

Deze club piraten allemaal, zonder geschiedenis maar met een heden, draaien allemaal via de FM-band. Maar ze hebben tijdens de Pasen de handen bij elkaar gevouwen en vormen het team B.O.E.E (Behoorlijke Onbenullige Eigenwijze Etherpiraten) dat bestaat uit een 9-tal leden.

 

Niet alleen onbenullig maar ook met de locatie, die overigens zeer goed is te noemen. Een kraakpand, zoals ze het zelf zeggen, al is de eigenaar op de hoogte van dit weekend goede muziek.

 

Je zult zeggen slaapruimte genoeg maar dat valt tegen. Zelf de paardentrailer werd gebruikt als vogelkooi. Een hoop gezelligheid en humor maar zeker niet onbedacht aan de band.

 

Mast en zender

De mast is een 38 meter hoge mobiele constructie mast met erin 4 rossen. De zender is de bekende blauwe bak, een 4x CX250, die momenteel zo'n 1400Watt levert.

 

Processing

Degelijk, simpel en goed te noemen. Een Behringer MDX8000 en een UltrafecT1954 zorgen voor het geluid. Maar niet zonder de 2 platenspelers waarvan merk en type onbekend zijn, maar ik heb ze zelden zo snel zien opstarten als deze. Wel zitten er 2 Stanton-elementen in.

 

Als regelkast wordt de bekende DX-1000 gebruikt. Een enkele CD-speler staat er voor de jingels, net als een MD-speler. De microfoon is een Sennheiser 815s.

De RDS was er van het type RDS2000.

 

Welterusten

Kortom, alles prima voor elkaar in de studio en dat voor een vroege maandagmorgen. Niet iedereen was al wakker. De Úne was klaar met zenden en de andere vertrok weer naar de kooi, maar wat voor kooi. Moe maar voldaan hebben ze marathonzender gehaald op de 96.50 Mhz in stereo en RDS.

 

Het team wil ik bedanken voor de uitnodiging, de gezelligheid en de uitleg.

 

 

 

De zendinstallatie

 

 

StereoCoder en de soundprocessing

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Singels in de verkoop halve prijs.

Ook hier en gesneuvelde singel voor stukprijs te koop

 

 

Goedemorgen

Een omgetoverde vogelkooi en wie slaapt erin?

Juist....

 

Bak Oe een Ei of Kok oe een ei wat maakt het uit het was weer een prima stukje muziek