04-12-2007         door:  ruud  de gulle lach

 

Het is 4 december, Battum FM is in de lucht op de 97.30 MHz in stereo en RDS. Zoals velen in de RDS hebben kunnen lezen, was het voor het team een speciale uitzending. Het was vandaag  precies een jaar geleden dat teamlid Erik (Draaimoat) is overleden. Deze uitzending werd dan ook voor Erik en zijn familie, vrienden, etc. opgedragen.

 

Opgevoerde CX

De zender waarmee dit keer werd gedraaid, was een dubbele CX, maar dan wel een opgevoerde zeg maar. Hij leverde een vermogen boven de 900 Watt, dat door werd gestuurd naar de 4 zelfbouw rossen in een mobiele mast. De bovenste ross stond op een hoogte van  ongeveer 65 meter.

 

De studio bevond zich in een oude stacaravan die leuk aangekleed was met lichtslangen, statafels en posters. De apparatuur was opgesteld in een mooi meubel.

 

Apparatuur

Er werd hoofdzakelijk gedraaid van zwarte schijfjes, maar soms ook van CD. Daarvoor stonden er twee draaitafels van Soundlab en de CD-tjes gingen in twee Sony CD-spelers. Ze waren aangesloten op het Behringer schuivenapparaat, het bekende type DX-1000.

 

Boven het mengpaneel stond een ledbalk voor de controle van de insturing. Verder gebruikten ze een laptop voor de vele SMS-jes die binnenkwamen. Ze waren goed af te lezen voor de DJ achter de microfoon. Dat kwam doordat de laptop boven op de draaibar stond.

 

Soundprocessing

Voor het geluid de zender in ging, passeerde het eerst nog drie apparaten van het merk Behringer, en zoals op de foto is de zien, zijn die genummerd. Van 1 naar 3 als eerste een Mastercom, als tweede een Ultrafex, en als derde een Edison.

 

Het was deze avond goed druk in de studio, bomvol zelfs, en er kon dan ook echt niemand meer bij. Er stonden zelfs buiten wat mensen gezellig te praten. Het was gelukkig droog.

 

Al-met-al was het een leuke avond. Namens Ruud en Diana hartelijk dank voor de drankjes en de gezellige avond.

 

 

Stuurzender

Eindtrap