02-06-2007 KB

Vanaf Ommen gaan we richting Twente naar de Bekende Hollander die het hele weekend draait op de 97.60 in stereo en RDS

 

Mast en zender

Zestig meter aan mast staat er te pronken aan de horizon met erin 2 originele fabrieksantennes van DB Broadcast waar ook de koppelbalk van is. De zender is een bekende uit Twente, al heb ik dit type nog niet eerder gezien. Een breedbandsetje dat een vermogen levert van 80 Watt en uiteraard regelbaar

 

En dat is ook nodig want om de eindtrap te voeden is veel minder vermogen nodig. De eindtrap was in eerste instantie een 4x CX250B maar door technische problemen is deze vervangen door een Elonos T1200 eindtrap die op 1300 Watt stond te blazen.

 

Problemen

De eindtrap die worden gebruikt, werkte in eerste instantie prima, maar na een tijdje zakte het vermogen in. Dit was niet alles, ook verschenen er vele spiegels op de meterband. Na het een tijdje te hebben aangekeken en proberen te herstellen was het eindvermogen nog maar zo'n 200 Watt terwijl er geen vermogen terug kwam.

 

Team

Hard werken is het voor deze jongens en weinig slaap dit weekend omdat het team maar bestaat uit een viertal leden. Ze zijn begonnen op vrijdagavond rond de klok van half acht in de avond en gaan door tot maandagmorgen.

 

Processing

Een Edison EX-1, Mastercom MDX4000, Composer MDX2600, Equalizer Ultragraph en een Ultravoice, allemaal van Behringer. De stereo en RDS is er één van Katruud-16 sample.

 

De platenspelers zijn nieuw en van het merk Reloop, type RP6000 MK5s, geen kleine jongens en zeker niet van gewicht. Elf kilo per stuk wegen ze. De originele Stanton 500-elementen zijn vervangen door Ortofon Concorde-elementen die volgens het team meer diepte in de platen geeft.

 

De mengtafel die wordt gebruikt is ook van Behringer, type 1622FX. Verder staat er nog en dual CD-speler van het onbekende merk XXL, type CDX-10 en een stand-alone MD-speler.

 

SMS

Dit geschiedt allemaal digitaal, per computer dus. En dat is ook wel nodig want het aantal verzoekjes is ver boven verwachtingen en ook de afstand die ze bereiken. Uiteraard de omgeving maar ook Franeker (FRL) en Heerlen (Li).

 

Westen

Streams zijn ideaal voor mensen die geen ontvanger in de buurt hebben of als de afstand te groot is. Dit bleek wel door een telefoontje van iemand uit Alpen aan den Rijn. Dit is niet zo bijzonder maar het is wel ontzettend leuk dat deze mensen er een lange rit voor over hadden om te kijken hoe het hier in het Oosten er het allemaal aan toe gaat op piratengebied.

 

Ook de Bekende Hollander wil ik bedanken voor de uitnodiging en de goede sfeer en de aangeboden drankje.

 

Filmpje Bekende Hollander