07-12-2007                                        Door Gup

Deze impressie stond niet op de agenda maar omdat er een vervangende camera voor mijn kapotte aanwezig was, kon ik toch deze impressie maken. De Bermsluiper bestaat uit 2 teamleden. Ze hadden besloten om met andere collega’s een mini-marathon te draaien van vrijdag tot zondagavond. Dit alles werd gedaan via de 96.50 MHz in stereo en RDS.

 

Mast

De mast was dit keer geheel mobiel. Hij bestond uit 18 meter constructie en 20 meter buis die uitgeschoven kon worden. Hij stond mooi te pronken met 6 antennes. Vanwege het weer stond hij op een maximale hoogte van 30 meter.

 

De mast was verzwaard en getuid met pallets en stenen. De zes zelfbouw antennes van de bekende bouwer uit Drenthe hadden totaal geen last van de wind en de 3 kW en dat was ook te merken aan de vele verzoekjes.

 

Zender

De zender was dit keer een complete RVR- kast. Netjes voorzien van alle meters omdat het een originele fabriekskast is. De zender was goed voor 3 kW en deed zijn dienst trouw het hele weekend lang.

 

Soundproccesing

De  Behringer soundprocessing van het team werd dit keer niet gebruikt omdat de eigen stereo/RDS-coder nog niet af was. In dit geval werd de bekende DSPXmini geleend en tenslotte nog een RDS- 2000-coder om het setje af maken. De kwaliteit van de DSPXmini was prima om aan te horen.

 

Verder werd er gebruikt gemaakt van het bekende DX-1000 mengpaneel en de echo werd opgewekt door de DSP-2024 van Behringer. Met twee Sony CD-spelers en 2 Technics  platenspeler werden de hits van dit weekend de ether ingeslingerd. De insturing werd uitgelezen met de DAB-meter.

 

Studio

De studio was zeer ruim opgebouwd in een afgetimmerd stuk van een loods. Alles was netjes afgewerkt. De bar en tapinstallatie kwamen oorspronkelijk uit een shoarmatent. Een gehaktbalpan was natuurlijk aanwezig en die heb  ik zelf nog even geprobeerd. Een dikke 9 voor de gehaktballen.

 

Ook was er nog een hele lange tafel neergezet waar je gezellig aan kon zitten. Kortom een gezellige studio waar ik zelf ook graag mag zitten.

 

Ik wil het team bedanken voor de vele hapjes en drankjes en tot een volgende keer.

 

Studiogasten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Studiogasten