24-11-2007                                        KB

Van alle impressies dit weekend mag dit station zich toch wel uitroepen tot pechstation van de week. Bij Blij Salland zijn we, maar of die naam wel zo terecht is, daar heb ik zo mijn twijfels over, en ook het team.  

Brom, brom, brommmm

Donderdagavond bij het inschakelen begonnen de problemen al. Er was niets mis met de antennes, maar op het signaal was een enorme brom aanwezig. De RVR-sturing met Elenos T1800 eindtrap veroorzaakte waarschijnlijk brom. Een andere sturing werd geprobeerd. En ook nog een Esse-stuurzender met dubbele Mosfet die op zeer laag vermogen stond om de Elenos aan te sturen. Dit mocht allemaal niet baten.

 

Brom

De processing dan. Zou daar de brom vandaan komen? Er stond Orban 8100A met een Orban 464A leveler en 2x Texar Gender Audio Prismas er achter, maar elke keer als ze aan de pluggen zaten was de brom weg. Andere en goede pluggen werden gesoldeerd maar nog niets, behalve brom.

 

Brom

De oorzaak bleef onbekend. Wel zit er 75 meter nieuwe RG58-kabel tussen studio en zender, maar ook dat mag geen probleem wezen. Tenslotte zie ik dat zo vaak en soms wel 2 of 3 maal langer of soms zelfs meer en dan ook geen problemen met brom door inslag.

 

Brom

Balen dus. Op de zaterdag staat er de Esse-zender met een dubbele Mosfet met nog veel brom. Tussentijds hebben ze diverse andere stuurzenders waaronder R&S geprobeerd maar ook zonder resultaat.

 

Geen 2 kW

Nu met 650 Watt aan de band en dat is wat anders dan de 2000 Watt waarmee ze zijn begonnen. Ook de processing en RDS zijn compleet anders, want ook dit hebben ze veranderd. Een Triple-C, Behringer MDX1600 en een Edison EX-1 worden nu gebruikt. Ook goed, maar niet te vergelijken met een 8100. 

Aan kwaliteitsmateriaal ontbreekt het ook niet. De randapparatuur is goed te noemen. Een mengtafel een Dateq Apollo maar ook een Discom 4 hebben ze geprobeerd. Daarnaast twee JB systems draaitafels met Tonar Banana-elementen, maar geen CD. Ja die staat er wel maar is niet aangesloten. Zelf de microfoon is een broadcast, type R0de. 

Het team dat bestaat uit 8 man en drie teams waaronder het Reestdal Team, Club Sambal en Rond en gezond, zijn na alle tegenslagen en na deze blamage gemotiveerd genoeg om het zeker opnieuw te gaan proberen maar dan wel goed. 

Zonder brom

Zelf ben ik ook van mening dat er de volgende keer klanken komen zonder brom en een strak signaal. Dan gaat het zonder problemen en wordt het een super weekend voor de luisteraar.