24-08-2007                                               KB 

Op weg naar huis was ik eigenlijk maar het gebied waarin in zat was richting de Bliksem van Twente. Een team dat bestaat uit 6 man en dat vrijdag om kwart voor vijf in de ochtend was begonnen met uitzenden. Het was helemaal niet de bedoeling om daar een impressie te maken, want we werken alleen op verzoek van de piraat, om misverstanden te voorkomen.

 

Uit de lucht

Maar wel wetende dat je bij elke piraat welkom bent -met of zonder camera- en dus bleef de camera in de auto. Het team was vanmorgen namelijk uit de lucht gehaald en mijn derde zintuig vertelde me dat dit team niet zou stoppen met de marathon, dus vandaar mijn interesse.

 

Het welkom was bijzonder goed bij dit team, dat was een stuk minder toen Ome Theo een bezoekje nam om exact elf uur en de zender meenam. De eindtrap liet hij staan maar deze moest naar het bureau gebracht worden. Hij was dus te zwaar en Ome Theo heeft zich ook te houden aan de Arbo. De 2 kilowatter van een wel heel onbekend Italiaans merk, namelijk CEA, werd uiteindelijk afgeleverd.

 

Weg is pech

Natuurlijk heeft het team erover gehad om dit wel of niet te doen en er is besloten om de eindtrap toch maar af te leveren bij het politiebureau. Weg is weg en weg is pech. Na deze te hebben afgeleverd kunnen ze verder. Ze hebben wat ze willen maar wij gaan door. Het zal waarschijnlijk wel de laatste keer hier zijn en daar profiteren we maar van. Een nieuwe zender werd aangeleverd en een extra tent bijgeplaatst, want eigenlijk is dit reclame voor ons, maar wel een dure reclame.

 

Overdreven

Een man AT en 6 agenten waren er nodig om deze zender te ontmantelen. Twee agenten werden gebruik om de toegangswegen af te sluiten en het aankomend verkeer tegen te houden. Overdreven, maar ook de agenten vonden het wel allemaal prima. Kortom ze moeten wel en veel steun krijgen ze eigenlijk niet, maar de wet verplicht het.

 

Stil

Momenteel is het nog stil op de 97.00 Mhz maar de zender is in aantocht. Een 1,5 kW van RVR werd weer aangesloten en daar gaan ze weer: de Bliksem van Twente in stereo en RDS.

 

Mast

Geen kleine jongen maar liefst 70 meter reikt naar de horizon met erin 4 rossen en de afstanden zijn goed te noemen.

 

Processing

Qua processing staat hier nog hetzelfde als waar ze mee begonnen zijn en dat al gelijk goed klonk. Uiteraard kan alles beter en dat weet het team ook. Momenteel is alles van Behringer, maar als hoofd wordt wel de MDX-8000 gebruikt. Verder een Edison EX-1 voor de verbreding en een Ultrafex Pro Ex3200 staat er ook nog tussen. Tenslotte een Katruudje voor de stereo en RDS en gaan maar weer. Ook van Behringer is de mengtafel, de bekende DX-1000. De platenspelers zijn van het kaliber Skytec, type 3020.

 

 Een team dat prima werkt en gastvrij is. Hiervoor onze dank en tot de volgende keer

 

 

 

 

 

Het enigste wat ze hebben gehouden van de zender die mee is genomen de frontplaat

Processing

 

 

 

 

Vreemde plaatsnaam Harbrinkboek

Foto's van de studio vanwege de marathon buiten gebruik.

 

 

 

Hieronder volgen de foto's van de inbeslagname

 

Daar gaat de stuurzender, de rugtas die Ome Theo draagt zit zijn gereedschap in.

 

Niet van harte maar de zender werd gebracht naar het Politiebureau in Almelo

Nee dit is geen koelkast wat de agenten dachten