03-05-2007

Twee teams met in totaal vijf hulpeloze piraten vormen samen de mega-marathonzender Station Boer Zoekt Vrouw. Of de twee teams, Trekpaard FM en Station M&M, echt een vrouw zoeken is me tijdens de impressie onduidelijk gebleven.

 

Mega Marathon

Dinsdag 1 mei vanaf 05:30 uur en verder op 2, 3 en 4 mei waren ze te horen op de FM-band op de frequentie 96.70 in stereo en RDS. Het was de bedoeling om op 3 mei door te draaien tot 17:00 uur maar het ging te mooi, veels te mooi. Besloten is om een extra dag erbij te draaien. Maar niet de hele dag want om 12:00 ging de zender uit, na ruim 78 uur.

 

Pittig

De nachten zijn best wel eens vermoeiend, zeker als je 2 dagen weinig slaap hebt gehad en dan kom je er soms niet doorheen. We draaien met 5 man, weinig afwisseling dus, kreeg ik te horen. Uit noodzaak ging de pc aan zodat ze even een paar uur de ogen konden sluiten.

 

Zender en mast

Niks geen extreme mast of extreem vermogen. Een 18-meter hoge zendmast met erin 2 rossen mogen hun werk doen, en dat doen ze. Afstanden tot Groenlo en Gieten zijn gehaald en dat is ruim boven de verwachting. Dat alles met een enkele mosfet, goed voor 300Watt.

 

Processing

Een Phonic A6500 mag het werk doen, wat betreft het geluid en op zich klinkt alles niet verkeerd. Wel denkt het team eraan om er in de toekomst er wat extra’s bij te zetten, die voor wat extra dimensie in het geluid kan zorgen.

 

Een DX-1000 van Behringer wordt gebruikt als mengtafel en uiteraard staan ook hier links en rechts 2 draaitafels. Het merkt hiervan is LookSound, type tt10 en tt20. Verder werd er ook een dual cd-speler gebruikt van het merk Mac-Mah, type DND110.

 

SMS

Dit gebeurt nog ouderwets, met de hand wordt alles opgeschreven maar het zit tegen het randje aan. Dit gaan we moderniseren vanwege de groot aantal verzoekjes, zeiden ze.

 

Nostalgie

Het aantal platen dat aanwezig is, was niet mega-groot maar voldoende en zeker genoeg om eens lekker te zoeken in de bak. Heerlijk om weer eens terug te bladeren in de collectie van hen met platen uit mijn eigen tijd.

 

Bedankt

Het was prima voor elkaar, goed gemutst allemaal en een zeer goede sfeer in de rookvrije studio.

 

Filmpje Boer Zoekt Vrouw

 

 

 

Zender opstelling

Stuurzender

Eindtrap met de defecte ampère meter

Stereo en RDS

 

 

 

Midden de processing de A6500 van Phonic

 

 

 

 

Het team dat deze uitzending heeft verzorgd