25-08-2007                                                    Door Gup FM

Van 24 tot en met 26 augustus was het tijd voor de tweede marathon van de Brescia en Wielewaal en de kleine Wielewaal vanuit Drenthe. Vorig jaar mocht de marathon een weekje duren en dit jaar is dat verkort tot 3 dagen vanwege de drukte in de bouwvak. Het is de bedoeling om zondagavond tot 19:00 te draaien op de 96.0 MHz in stereo en RDS.

 

Zender

Het team had besloten om dit jaar met een RVR-zender te draaien. De RVR is wat makkelijker te verslepen dan de 1 kW Telefunken die er vorig jaar stond. Bovendien is deze eindtrap geheel digitaal en je kunt precies zien wat er in- en uitgaat. De eindtrap gaf een vermogen van iets meer dan 1 kW.

 

Circulaire antennes

De mast was wel hetzelfde als vorig jaar. Achttien meter constructie met daarin een uitschuifbare buis en geheel mobiel. Het antennesysteem is een heel ander verhaal. Je hoort er wel over maar toch worden ze weinig gebruikt. De fabrieksantennes stralen namelijk zowel horizontaal als vertikaal uit.

 

Circulaire polarisatie noemen we dit en wordt veel toegepast in Engeland. Je hebt ze in de 2 kW uitvoerig en de 5 kW uitvoering. Dit station had er ook een fabriekskoppelbalk erin. Dus van sturing tot aan het antennesysteem, alles is fabrieks.

 

Soundprocessing

De opstelling voor de geluidapparatuur was als volgt. Het Behringer-mengpaneel mixte het signaal van de 2 Pioneer cd-spelers in mekaar, net als dat van de 2 Technics platenspelers die flink werden gebruikt. De soundprocessing werd geregeld door de bekende DSPX-mini met daarachter het fabrieks RDS-2000 systeem. Dit alles bleef natuurlijk binnen het Stokkemasker en klonk ook prima. De echo werd gehaald uit de Behringer Virtualizer DSP-2024.

 

Studio

Een klein schuurtje werd gebruikt voor het draaigedeelte en de rest van de mensen kon in de feesttent terecht. Alle voorzieningen waren prima geregeld bij dit station. Ook was er een frituurpan voor een broodje frikadel of hamburger. Af en toe ging het licht eens knipperen door de gehaktbal-pan maar dat mocht de pret niet drukken.

 

Zondagmiddag gingen de voetjes nog even van de vloer door de hits die van vinyl werden gedraaid. Ook was er nog een accordeonoptreden van Wouter de Polkaman.

 

Zondagavond

Er werd nog ietsjes langer doorgedraaid dan 19:00 want ja uitlopen kan altijd gebeuren en vooral bij dit station. Onverwachts werd het AT gesignaleerd niet zover weg vanwaar dit station wegdraaide. De zender werd uitgezet en om de stilte nog een beetje te onderdrukken ging Wouter de Polkaman nog even aan de slag met de accordeon.

 

 

Tot slot wil ik het team bedanken voor de vele sapjes en hapjes die ik heb mogen eten en ook nog even bedankt voor de gezelligheid.

 

Studiogasten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Studiogasten