19-05-07 

Zaterdagmiddag was het dan zover: De impressie van de marathonzender Radio CB. De zender CB bestaat uit een stuk of wat piraten en het team telt 7 man. Het team heeft gedraaid van donderdag tot zondag op de 95.90 Mhz in stereo en RDS en dat alles vanaf Zuidoost-Drenthe.

 

Zender en mast

Over de zender valt weinig te vertellen. Het team wilde de zender liever niet op internet, maar de zender was goed voor 600 Watt. De mast was dit keer een ander verhaal. Die was geheel mobiel en kwam uit het leger. De bok werd met pennen in de grond geslagen en de mast kon dan uitlieren tot een meter of 30.

 

Alles was netjes en origineel afgetuid en bleef het hele weekend staan. In de mast hing een breedband fabrieksantenne die het signaaltje moest uitstralen, en dat ook prima deed.

 

Het mengijzer bij dit station was een Behringer-mengpaneel type 1604. Dit mengpaneel deed prima zijn werk terwijl je het toch niet veel ziet bij piraten vanwege de vele microfoonkanalen.

 

Soundproccesing

De soundprocessing bestond uit een Aphex 104 big bottom/exciter, een Edison-stereoverbreder van Behringer en de bekende MDX-8000, ook van Behringer om het geluid af te maken. Het stereosignaal werd geproduceerd door de Rood-fabriekscoder. De spraak werd benvloed door de bekende Behringer 2024 virtulizer.

 

Er werd bij dit station voornamelijk van CD en MP3 gedraaid. Er was een ruime keuze uit CDs en in de laptop-computer stonden voldoende MP3s. De CD-spelers en MD-speler waren van het merk Sony.

 

Studio

De studio was mooi en ruim opgezet. De bar was er netjes ingemetseld en er was ruimte voor twee staantafels. De muur was behangen met een paar attributen van andere stations. Buiten de studio stond nog een kleine feesttent voor het volk dat s avonds aanwezig was. Ook stond er nog een barbecue voor het nodige bakwerk.

 

Telefonist

De telefonist was ditmaal niet zo oud. Want ja, de verzoekjes moesten ook opgeschreven worden en daar deinsde deze jongen niet voor terug. Gewapend met een blikje cola en pen zat hij klaar om te pennen.

 

Tot slot wil ik dit station bedanken voor de drankjes en sapjes die ik bij mooi weer heb mogen nuttigen.