27-12-2007                                           Door: Jacco

Op de donderdag na Kerst naar een piratenstation ergens in het noorden van Friesland. Charity FM op de 88.90 MHz in stereo en RDS. 

 

Mast

De mast is gemonteerd op een mobiele kraan en de tophoogte bedraagt 26 meter met 4 zelfbouwrossen erin. Deze was op een andere locatie geplaatst in de buurt van de studio vanwege de eerdere dwangsom die dit team kreeg door van de Dwangsommenorkaan van het AT die deze periode rond de feestdagen Friesland teisterde.

 

Zender

De zender bestaat uit een stuurzender van Profline, type SFM met ingebouwde Stereo en RDS die op zijn beurt de dubbele breedband Mosfet aanstuurde die lekker rond de 600 Watt gaf. 

De studioapparatuur bestond hier o.a. uit het geliefde mengpaneel in piratenland, de welbekende Behringer DX-1000 en voor de processing werden diverse Behringer-dozen gebruikt, zoals een Ultramizer, Ultravoice, Virtulizer voor de spraak en nog een Ultradyne. De muziek kwam vanaf CD  en MP3 vanaf de PC met Sam Broadcaster en klonk zeer goed. 

 

Straalverbinding

Vanuit de studio, die er zeer netjes uitzag, wordt het geluid via een straalverbinding naar de hoofdzender doorgestraald. Op het oude perceel –met dwangsom- waar de studio zich bevindt, stond neergeklapt nog een mast van 38 meter tophoogte.  

 

Goede doel

En je hoort dat steeds meer teams voor het goede doel draaien. Zo ook dit team dat de opbrengst uit sponsoren en giften beschikbaar stelt aan het dierenasiel in Dokkum. 

 

Op het tijdstip dat ik in de studio was kreeg ik onder meer de welbekende brief en krantenknipsels te zien over dit team, maar ook een optreden van een opkomend talent genaamd Gyna uit Twijzelerheide met een zeer mooie en goede stem viel mij ten deel.

Op verzoek willen we haar graag promoten, haar website is http://www.zangeresgyna.nl

 

Voor meer informatie over dit team kijk eens op www.charityfm.nl 

Mannen van dit team bedankt voor de ontvangst en de rondleiding.