15-09-2007     KB

Het is anderhalf jaar geleden dat we een bezoekje hebben afgelegd bij dit team in het noorden van Twente. Inmiddels lijkt het wel een soort smaakpolitie aan het worden.

Studio 4

Chipsvent heeft meerdere locaties en nu draaien ze vanuit een studio die iets meer richting de thuishaven Ommen is gelegen. Studio 4 staat er op het bord, al ben ik dat vergeten te fotograferen.

 

Veranderd?

Zoveel is er niet eens veranderd bij dit team dat bestaat uit 11 man en dat nu ook nog steeds onregelmatig uitzendt op de FM-band. Meestal marathons, nu dus ook, al is het geen grote marathon dit keer.  

Zaterdagmorgen is de hele caravaan aangekomen op de plaats van bestemming midden in een woonwijk. Rond tien uur was het dan zover. De zender kon aan nadat alles is opgebouwd en ze gaan door tot de volgende dag, tot de klok van acht uur in de avond.

Vermogen

Twee eindtrappen heeft het team on board: een enkele en een dubbele Mosfet. Deze keer gaan ze met de enkele zitten. Overlast in de buurt is het laatst wat ze willen en om storing uit te sluiten is gekozen voor lager vermogen. 

 

Mast

Een eigen mast van ruim 30 meter hebben ze, die af en toe zelfs verhuurd wordt. Deze kan achter de trekker worden gekoppeld en naar de plaats van bestemming gereden worden. Vier Rossen erin en omhoog met de handel.

 

106.80

De 106.8 MHz is geen logische frequentie voor een piraat terwijl dit station er al een paar jaar gebruik van maakt. Inmiddels heeft de luisteraar de weg gevonden. Dat heeft wel wat tijd gekost maar wij ze blij met deze frequentie. 

Deze frequentie is niet altijd even bekend maar het heeft ook voordelen. Meestal is deze frequentie vrij en met ons vermogen is het gewoon niet wat om op de bekende piratenfrequenties te gaan zitten. En we passen er voor om elke keer te gaan verhuizen van frequenties. 

100 procent vinyl

Een kreet van tegenwoordig en een hot item. Enkel dit station is wel het eerste station dat echt alleen met vinyl zit. Ze hebben wel een combi MD/CD-speler staan maar deze is alleen voor jingels. Waar ik ook zocht, geen enkele CD heb ik kunnen vinden, dus echt 100 procent vinyl..

 

Processing

Vrij simpel maar doeltreffend. Een Composer MDX2600 en de Ultrafex Ex-3200 van Behringer zorgen voor het geluid. Een Katruud 16x sample en de Pria32 zorgen voor de Stereo en RDS.

 

Het vinyl zelf wordt gedraaid op de HomeMix TT1000 draaitafels met Ortofon Concorde elementen erin en het mengtafel voor het geheel is een DX1000. 

Ik wens het station nog menige jaren draaiplezier en tot de volgende keer.

 

 

Filmpje Chipsvent 106.80Mhz

 

 

 

 

 

Reserve zender