13-10-2007                                          Door Ruud, de gulle lach

Het is zaterdag en ik ga op weg naar de Club Eigenwies, draaiend vanuit de locatie Hall bij Eerbeek (Veluwe). Thuis was de ontvangst op een stukje draad al zeer goed te noemen. De sound vond ik perfect klinken, RDS liep mooi en de stereo zat er ook goed in.  

Dit station dat bestaat uit 6 mensen (de zes eigenwiesen) is vrijdagmiddag omstreeks 14.00 uur aan de band gegaan op de 92.30 MHZ. Ze zaten op een mooie locatie maar als je de weg niet weet, is het moeilijk te vinden, vooral in het donker.

 
Zender

Voor deze marathonuitzending had het team een ruime tent opgesteld, onder een kapschuur, met pal voor de tent de uitschuifmast van 68 meter hoog. Daarin hingen de vier Ross-antennes . De zender was een oude fabriekszender  van RVR, die een vermogen gaf van 1000W. De zender en antennes deden hun werk goed, want er kwamen verre afstandsrapporten uit onder meer Breda en Bentelo.

 

Apparatuur

De apparatuur had de Club ruim opgesteld. Ze maakten gebruik van een meubel van een drive inn-show. In de tent waren veel singles en platen  aanwezig. Ze werden gedraaid op de twee Reloop draaitafel. Ook werd er gebruikt gemaakt van twee cd-spelers en computer voor MP3-tjes.

 

Airchain

De muziek van deze bronnen ging naar het bekende mengpaneel van Behringer, de DX-1000, en daarna naar de soundprocessing.  In de airchain stonden enkele apparaten van Behringer en Alesis. De  precieze types wilde het team liever achterwege laten. Ook bij dit station kwam de sms binnen via een PC , wat zeer goed werkte. Gelukkig maar, want er kwamen veel berichtjes binnen. 

Vrijdagavond was bij dit team zangeres Silvia  aanwezig , die een mooi optreden had verzorgd. Zaterdagavond was het druk in de tent. Velen waren gekomen om te  genieten van een hapje en een
drankje en de artiesten deze avond. Op het progamma stonden onder andere Hermien en Peter Arends, die er  een zeer geslaagde avond van maakten. Het publiek had het zeer naar hun zin.

AT

De bedoeling was om zondagavond tot een uur of zes door te draaien, maar helaas werd er door Theo Brouwer van het AT zondagsmorgen om 10 uur een vroegtijdig einde aan de uitzending gemaakt. De inbeslagname, waarbij ook 2 agenten aanwezig waren, is rustig verlopen. Het team heeft de stuur- en eindtrap afgekoppeld en meegegeven.

Ik wil het hele team van Club Eigenwies bedanken voor de gezellige dag en avond en niet te vergeten de drankjes. Namens Ruud en Diana, zeer zeker tot een volgende keer. 

Studiogasten