16-08-2007                                    Door  Ruud de gulle lach

Donderdag  16  augustus was het zover. Omstreeks 17.00 uur gaat Club Ongeregeld editie 2007 de ether in. Thuis had ik de radio al aan en wachtte op de 97.00 MHz op het signaal. Om klokslag 12 over 5 was het  zover. Eerst een kaal signaal en een paar minuten later klonk er muziek door de speaker. De Club zat erop en zeer strak in stereo. Ook de RDS liep mooi mee.

Dan s avonds er gelijk heen. Men had dit keer geen tent, zoals vorige jaren, maar de uitzending kwam vanuit een heuse feestzaal, bij een caf-restaurant. En de zaal werd ook nog eens voor het eerst gebruikt voor een feest, dus dat beloofde wat. Toen we in de buurt kwamen, zagen we de mast al staan. Zon 50 meter hoog met daarin 8 Ross-antennes.

Apparatuur

De Club draaide weer van achter de mooie dj-bar. Er werd gedraaid van vinyl, cd en md. Voor de zwarte frisbee's gebruikte men 2 draaitafels van het merk Numark, voor de cd-tjes een dubbele XXL cd-speler. Van daaruit ging het geluid naar de silverkleurige Behringer DX-1000.

 

Qua soundprocessing gebruiken ze weinig. Net als de voorgaande jaren enkel een Triple C van TC-Electronics en een Dualflex-pro van Behringer. Ook stond er een equalizer. Via een lebalk konden de djs de boel in de gaten houden. SMS kwam binnen op de pc, waardoor het aflezen erg makkelijk was en niemand de sms-jes hoefde op te schrijven. De diverse jingles en reclames kwamen uit de andere pc.

 Zender

Voor het bekijken van de zender ging ik met een van de teamleden naar de bekende oude schaftkeet waar de eveneens oude vertrouwde R&S-zender (type RS1001) stond. Een van het formaat groot, zeg maar. Uit de tijd dat de heren van dit team nog niet eens op aarde waren.

De grote kast stond voor zijn doen rustig te draaien op 6 kW. Hij kan meer, veel meer, dat wel. Rondom de zenderkeet was een luid gezoem van een enorme slakkenhuis-koeler te horen, die ervoor zorgde dat de R&S op de juiste temperatuur bleef.

 
Artiesten

Het team had voor deze dagen een aantal artiesten in petto. Op donderdag waren daar Wouter de Polkaman samen met Mathijs met zijn snaar- en toetsenapparaten voor de diverse polka's en meezingers.

 
Op vrijdag was er als eerste een zeer jonge artieste. Het betrof Aukje Fijn van nog maar 8 jaar. Ze bracht een aantal leuke nummers ten gehore. Arne Jansen zou rond 23.00 uur komen, maar dat werd wat later. Hij gaf bij de mensen van Club Ongeregeld zijn laatste optreden van die dag. Dat kwam mooi uit want hij bleef langer dan gepland. Hij maakte er een heus feest van en de stemming in de zaal zat er goed in.
 
Frequentiewissel

Zaterdagmorgen thuis luisterend op de 97.00: Verrek, geen Club Ongeregeld. Dus ff over de FM-band fietsen, en ja bij de 96.50 kon ik mijn fiets weer in de standaard zetten. Het team was door omstandigheden verhuisd van frequentie.

Ik in de avond er weer heen. Deze avond stond in het teken van het IJsselduo, maar voor dat zij begonnen konden de bezoekers zich eerst vergapen aan de striptease, net zoals vorig jaar. Alleen dit jaar zowel een vrouw en voor de dames een mannelijke stripper. Daarna was het tijd voor het IJsselduo, dat de hele tent op de kop kreeg. Zelfs de polonaise ging door de zaal.
 
Zondag, de laatste dag. Het was een komen en gaan van diverse mensen die even kwamen kijken en een drankje kwamen nuttigen. Zo rond de klok van achten begon het bedanken van de diverse sponsoren en vrijwilligers. Rond tien uur s avonds was er weer ruis op de 96.5 MHZ. Het weekend is dit jaar zonder tegenslagen verlopen bij Club Ongeregeld, wat nog wel even mooi is om te vermelden.

Binnenkort volgen op hun site meer foto's:  www.clubongeregeld.nl.

Bedankt voor de gezellige dagen, namens ruud en diana.

 

Studiogasten deel I   Studiogasten deel II

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Studiogasten deel I   Studiogasten deel II