24-11-2007                                        KB

Een bliksembezoek aan dit station. Er was van te voren geen afspraak gemaakt, maar in de studio van Blij Salland werd ik uitgenodigd. 

De exacte plaats werd me hier verteld, maar ik kon hem in eerste instantie niet vinden. Het was donker en ook bewolkt en compleet geen maanlicht op dit tijdstip. Een schim van een mast zag ik, maar helaas dit was de lokale omroep, en daar moest ik natuurlijk niet wezen. Al had ik aan deze lokale omroep 20 jaar geleden goede herinneringen door de goede programmering. Maar nu luister ik nooit meer naar lokale omroepen. 

Rondrijden maar

Locatie onvindbaar, dus de antennestekker uit de autoradio en rondrijden maar. En deze oude manier van Klompenboer om dicht bij een piraten te komen, werkte ook nu weer.  

Geen makkelijke locatie maar we zijn er. Een grote tent en in die tent is de studio van dit team die bestaat uit 10 man. 

DDT oftewel Door Drinken Tezamen, dit weekend draaiend op de 95.90 MHz in stereo en RDS. 

Nieuwe eindtrap

Vrijdagmorgen is het team begonnen met een vermogen van 900 Watt met een sturing van ITB, dat staat voor International Broadcasting Consulants, en een splinternieuwe eindtrap goed voor 1000 Watt van het merk ITB Archimede 1000. Deze eindtrap is voorzien van 2 fets. 

De mast staat op een hoogte van 40 meter met erin 4 DB-antennes en een DB-koppelbalk. Het zijn breedband-antennes en het werkte erg goed. Op vrijdag werden afstanden naar Beuningen bij Nijmegen gehaald, maar dit werd de volgende dag compleet verstoord. Afstanden van 10 kilometer waren nu zelfs een probleem vanwege de drukte op de band. 

 De bliksemimpressie werd afgesloten met een gehaktbal, een kleine maar fijn van smaak.

Filmpje DDT