06-11-2007                            Station Donder En Bliksem  By Gup

Twee piratenstations waren van plan om 2 volle dagen te draaien vanuit een kroeg in de provincie Groningen. Op de 96.00 MHZ in stereo en RDS ging het signaal vrijdagavond de ether in om tot zondagmiddag door te gaan. De minimarathon is met succes uitgedraaid.

Mast en zender

De mast was geheel mobiel bij dit station en telde in totaal 30 meter. Het ging om een 4x6 meter zelf gelaste constructie met de alu topbuis met daarin 4 zelfbouw antennes van een bekende bouwer uit de omgeving. Ook wordt de mast ook verhuurd .. mailen voor info.  

De zender was wat anders dan verwacht. De dubbele CX goed voor een kleine 700 Watt was compleet ingebouwd en op wieltjes vervoerbaar. Ook was alles af te lezen en in de gaten te houden op deze CX. Een nette bak die zijn naam eer aan deed. De stuurzender was zelf ingebouwd. Een 8 Watt tiptoetsen sturing moest de CX voeden en dit werkt prima en schoon. 

Soundproccesing

Dit keer geen DX1000 mengpaneel die we zoveel zien. Wel een Behringer mengpaneel, de Eurorack 1604a. Deze deed prima zijn werk en kon zo de signalen overnemen en doorsturen van zowel de computer als de dubbele cd spelers. Een ruime keuze uit MP3 en CD was zeker aanwezig. 

Wat betreft soundprocessing moesten de Ultradyne en Ultramizer het werk doen. Het was ingesteld door de Powerliner en ik vond de set super klinken. De spraak werd be´nvloed door het Yamaha echobak gedeelte en deze deed prima zijn werk. 

Studio

De studio was ditmaal een soort van kroeg. Gezellig ingedeeld met hier en daar een stamtafel, kortom een gezellige sfeer. Het enige wat ik niet gewend was, was het Gulpener bier maar dat is mij uiteindelijk toch prima bevallen. 

Ik wil het station bedanken voor de gastvrijheid en de aangeboden sapjes en de schijfjes.

 

Studiogasten