13-07-07 Firma Drank En Mank                                Door Gup

 

Het was weer zover voor de jaarlijkse marathon van de zender Drank en Mank uit Zuidoost-Drenthe. Dit station draaide van donderdag tot zondag op de 95.10 MHz in stereo en RDS.

 

Korte onderbrekingen

Vrijdag op tijd werd Be Muller gesignaleerd in de omgeving dus ging gelijk de zender uit. Later heeft hij contact gehad met een paar jongens om te vragen of die bij het team hoorden. Een paar uur later kon de marathon gewoon weer doorgaan.

 

Tijdens mijn aanwezigheid ‘s avonds werd er politie gesignaleerd aan de poort dus gelijk weer de zender uit. Even later reed de agent weer langs met duimpje omhoog en de zender weer aan.

 

Mast en zender

De mast was dit keer niet mobiel of kantelbaar, zoals wij dat gewend zijn in Drenthe maar gewoon vast weggezet met een kraantje. De mast stond op een hoogte van een dikke 40 meter met 4 richtantennes erin. 

 

De zender was van het bekende merk R&S. Het betreft een VU250-eindtrap met regelbare voeding. Dit alles draaide netjes op 700 Watt bij 10 amp. De sturing was met tiptoetsen en stond afgesteld op 95.10 MHz. Al-met-al werd er een goed signaal uitgestraald en de telefoon stond daarom ook niet stil.

 

Soundproccesing

Het geluidsgebeuren bestond uit de Behringer-sound. Een mengpaneel van Behringer als begin en daarna een Composer, Ultramizer dsp 1400 en een Ultradyne 9024 moest dit alles tot zijn recht brengen. Dit alles klonk goed. Het stereo- en RDS-signaal kwamen uit een 19-inch kast van een bouwer uit de buurt.

 

Een dubbele cd speler was aanwezig, evenals een platen speler. Er werd bij dit station veel van cd gedraaid maar ook vinyl-hits werden de ether ingeslingerd. De computer stond er voor de verzoekjes en de nachtelijke uurtjes zodat het team ook nog zijn slaap zou krijgen.

 

De studio

De studio was ruim opgezet. Alles was ondergebracht in een grote witte tent. Het draaigedeelte stond achterin en hier en daar hadden ze stamtafels geplaatst. Ook stonden er wat stoelen bij om lekker in een rondje te zitten. Buiten hadden ze een vuurtje gestookt.

 

Tatoeages

Voor het draaigedeelt was de bar met leuke dames erachter waarbij men een sapje kon bestellen. De dames waren zo interessant dat er wat extra foto’s zijn voor de liefhebbers. Ook waren er 2 teamleden die heuse tatoeages hebben laten zetten van hun jongensgroep/zendernaam. Dik voor elkaar.  

 

Ik wil de jongens bedanken voor de gastvrijheid en de aangeboden sapjes en tot volgend jaar.