30-11-2007                                        Door KB

 

Vrijdag in de loop van de middag ga ik naar de DKB oftewel Drents Kabaal,. Op de autoradio hoorde ik het geluid al op de 94.50 Mhz maar niet zoals ik van hun gewend was. Wat zou er aan de hand zijn?

 

Mast nog plat?

Bij aankomst was de oorzaak al snel duidelijk. De mast moet plat en ze zonden tijdelijk uit via studio 2 met minder vermogen, veel minder, namelijk 1800 Watt. De kraan komt er weer aan. Hoezo weer?, vroeg ik. Gisteren was het de bedoeling om te beginnen. De mast lag klaar en het was wachten op de kraan. Helaas kon de kraan niet door het weiland heen omdat alles wegzakte.

 

Al het werk leek voor niks geweest. Ze hadden een flink gat werd gegraven voor de mast maar daar kon de kraan niet bij. Besloten werd om de mast te verplaatsen maar ook daar kon de zware kraan niet bijkomen. En dus lag er nu 80 meter staal in het weiland. In de loop van de avond werd een rupskraan aangerukt die op het terrein kon komen en de mast van 80 meter met 8 Rossen rechtop heeft gezet.

 

Dit ging allemaal gigantisch goed. Totdat er wat mis was in de mast, bleek bij metingen. Dus de mast moest weer plat helaas. Het euvel werd gevonden, althans dat dacht het team. Vocht in de antennes. Dit werd verwijderd met perslucht en alles werd afgekit en getest en het was goed.

 

Lek

Totdat de mast weer overeind stond, weer mis en weer moest de mast plat. Uiteindelijk bleek er een lek in de kabel. Dat werd hersteld en alles ging dan vrijdagmiddag weer de lucht in. Eindelijk na alle tegenslagen is de DKB weer in de band op zeg maar bijna vol gas. Tien kW staat op de klok maar met gemak.  Van de 10 kW komt maar 35 Watt terug, dus een bijzonder goed resultaat.

 

Studio schakelde uit om het over te laten aan deze studio. De uitzending kon na veel gesleutel hervat worden.De studio staat niet in een schuur of in een tent maar in beide. In een oude schuur is een tent opgezet om te warmte een beetje vast te houden. Het ziet er knus uit in elk geval.

 

Orban-chain

Aan het materiaal ontbreekt ook weinig en al helemaal niet aan de processing. Een Orban 222 (stereoverbreder) een Optimod-8200 Digitaal en een Optimod-8200ST (stereocoder en MPX-clipper) staan er full truttle te draaien.

 

Voor het afspelen van de muziek wordt gebruik gemaakt van een Gemini-platenspeler met Ortofon Concorde-element, 2 CD-spelers en 2 MD-spelers en een microfoon van Sennheiser, E840s, om vervolgens alles in de mengtafel, UB2222FX, te pompen.

 

Gehaktballentest

De catering was ook prima maar over de smaak van de gehaktballen mocht ik niets vermelden. De kok was nog niet de allerbeste maar ze beloofden absolute verbetering. Een cijfer mocht ik niet geven maar ik hoorde uit de mond van Disco Jan een 4, terwijl een aanlopend teamlid een 3 schreeuwde. Dan kan ik wel zeggen een 6, maar dan blijft het gemiddeld nog een onvoldoende.

 

Jongens tot de volgende keer. Later……………

 

Update

Voor de 5e keer moest de mast naar beneden , het team is het hele weekend al geterroriseerd door pech. De reden dat de mast nu plat moest was de ondergrond waar de mast opstond zich steeds meer verzakte, een modderbende was het gewoon en hierop was veiligheid belangrijker dan het draaien.

 

Helaas de mast moest plat

Via een goed gekeurde lijn naar boven klauteren

 

 

De band werd om de kraanhaak geslagen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aansluiten van de antennekabel

Bellen voor het groene licht, en daar gaat die vol gas

 

 

 

 

Soundprocessing