25-11-2007                                                    Door Gup

Vanavond reizen we nog even af naar het station dat sinds vrijdag weer aan de band zit via de 94.50 MHZ in stereo en RDS. Dit wordt de tweede impressie van dit station dus het zit wel allemaal koek en ei met de gastvrijheid.  

Mast

De mast die ze gebruikten is de bekende huurmast van deze site. Hij stond te pronken op 42 meter hoog met in de top 4 antennes. Een foto van de mast kon ik niet maken omdat het al donker was.

 

Zender

De zender is dit keer weer van het merk Elenos en hij doet zelfs iets meer dan bij de vorige marathon. De zender in combinatie met de stuurzender was namelijk goed voor ongeveer 3 a 4 kW. Deze twee werkten prima want de vele verzoekjes kwamen van heinde en verre binnen.

 

Soundprocessing

Ook in de studio en bij de soundprocessing waren kleine veranderingen aangebracht. De DX-1000 bleek vervangen voor de Dateq 7,3. Ook hier werden er hits gedraaid vanaf het vinyl-gebeuren en dat alles via de bekende snelstarters van Technics met Concorde-naalden. Voor de rest stond er nog een dubbele cd speler in 19 inch-behuizing 

De opstelling van het geluid was apart. Jullie zien het goed op de foto’s: twee eind-limiters in serie en wel de Aphex Dominator-720 en de combinator MDX-8000.  Persoonlijk zou ik ze nooit in 1 chain zetten maar het geluidje klonkt lekker.  

Verder stonden er nog een Ultrafex en Edison om het geluid af te maken. Kortom super. Voor de spraak werd de Behringer DSP-1000 gebruikt, die ook prima tot zijn recht kwam. Een ledbalk werd gebruikt om de insturing uit te lezen. 

Studio

De studio was dit keer wel op dezelfde plek maar alleen stond deze niet in de tent maar in de  keet. Tijdens de vorige marathon stond hier nog de zender. Een draaihoek en barretje waren aanwezig en in het midden nog een stamtafel.  

Er hing een zeer gezellige sfeer bij binnenkomst en de gastvrijheid was 100 procent. Er was al wat kerstverlichting opgehangen en nog een shirt van het station zelf om de keet toch gezellig aan te kleden. 

Ik wil het station nog bedanken voor de aangeboden sapjes en de gastvrijheid en tot de volgende marathon.