26-01-07 By   Gup FM

 

Na vele omwegen en tussenstoppen kwamen we terecht in een plaatsje in Zuidoost-Drenthe, waar de al draaiende zender Station Dubbel D een signaal de ether inslingerde. De studio was gemakkelijk te vinden door de hoge mast en een opvallende tent.

 

Eenmaal gearriveerd werd me verteld dat er enkele tegenslagen waren. De koppelbalk voor 6 antennes kon niet aan de eisen voldoen, dus werd er met 4 antennes gedraaid. En de kraan kon op de donderdagavond de mast niet omhoog krijgen vanwege de te zachte grond. Alles komt op zín pootjes terecht en daarom stond vrijdag om 18:00u de zender aan met de hoop om hem zondagavond weer uit te zetten.

 

Mast en zender

De mast stond op Stelcon-platen en bestond uit 2 x 12 meter uitlierbare constructie. Boven op de constructie stond ongeveer 15 meter buis met 4 zelfbouw antennes. De Watt-en werden geleverd door de bekende Elenos fabriekseindtrap met daarvoor een sturing van de bekende Twentse bouwer. De Elenos gaf niet meer dan 900 Watt af maar daar werd signaal niet minder om.

 

SMS

De verzoekjes waren er wel en werden met een computer uitgelezen. En de rest werd ouderwets opgeschreven.

 

Combinator

Het geluid werd geproduceerd door Behringer-power oftewel de Combinator.

De opstelling bestond uit: Db-ledbalk voor uitlezing, Ultralink, Edison, Combinator, Ultrafex 2. De Behringer-apparatuur werd gevoed door de DX-1000 met daarop aangesloten een dubbele cd speler. Er werd ook van MP3 gebruik gemaakt. De kwaliteit was dik voor elkaar en alles klonk super.

 

Studio

De studio was een grote feesttent en voorzien van alles. De jongens hadden dit 100 % goed voor elkaar. Door de kachels was het lekker warm in de feesttent. Zodra ik binnenkwam, werd ik voorzien van een biertje en een gehaktbal die mij prima in de smaak vielen.

 

De wc heb ik helaas nooit gevonden maar dat probleem ken ik wel vaker. Voor de rest hebben we nog tot diep in de nacht van de sapjes en de platenkeuze kunnen genieten. De jongens hebben vanaf zaterdagnacht een kleine pauze gehad, maar hebben de marathon zondag toch nog kunnen afronden op de tijd die gepland was.

 

Ik wil de jongens bedanken voor de gastvrijheid en de sapjes. Ik zou zeggen tot de volgende keer weer.

 

Studio Gasten