31-03-07                                            Door Gup 

Deze zaterdag was ik uitgenodigd door Station E&B uit Zuidoost-Drenthe. Er vond een verjaardagsuitzending plaats waardoor er wat meer ruimte was voor de mensen.

 

Eenmaal aangekomen werd ik al verrast door de geur van de barbecue.Wil je wat eten, werd er gevraagd? Ik moest bedanken omdat ik net gegeten had. Dit station draait om de zaterdag op de 98.60 in stereo en RDS.

 

Mast en zender

De zender was een enkele mosfet. Hij stond in een hokje rustig te draaien op 300 Watt. De eindtrap werd aangestuurd door een tiptoets-sturing. Deze zender kwam bij een bekende bouwer vandaan.

 

De buizenmast was 18 meter hoog en daar hingen 2 zelfbouw Rossen in. Deze combinatie werkte goed en er waren genoeg verzoekjes.

 

Soundproccesing

De sound processing bestond uit Behringer-materiaal. Een Composer moest het geluid in toom houden. De grote equalizer was nog niet aangesloten maar zou spoedig ook zijn functie innemen. Een DB-ledblak, om de insturing uit te lezen, was ook aanwezig.

 

Het mengpaneel betrof een DX-1000 van Behringer. Er werd in deze uitzending ook veel van single gedraaid, daarvoor was 1 platenspeler van Skytec aangesloten.

 

Er werd ook muziek van de computer gedraaid. Maarliefst keuze uit bijna 30.000 nummers. Met 2 CD-spelers was het rijtje helemaal compleet.

 

Studio

De studio was lekker gezellig ingericht. Overal hing wel wat leuks aan de muur. En er was netjes een barretje ingetimmerd. De geluidinstallatie stond achter in de studio i.v.m. het ruimtegebrek achter de bar.

 

Ik mocht zelf ook nog even wat plaatjes draaien en dat deed me goed. Er was een gezellige sfeer en de gastvrijheid was goed voor elkaar.

 

Ik wil het station bedanken voor de aangeboden sapjes en voor de gezelligheid.

 

Studiogasten