21-07-2007 KB

EPT vanuit Drenthe is een marathonzender met niet al te hoge mast of groot vermogen. Het team dat bestaat uit 6 man, is donderdagavond begonnen rond de klok van 18u en gaan door tot zondag rond de klok van 12u in de nacht.

 

Mast en zender

De mast heeft een hoogte van 31 meter met 4 Rossen en de zender levert maar 500 Watt en dat uit een dubbele Mosfet. Alles staat afgesteld op de 95.90 MHz in stereo en RDS. Geen hoge mast of vermogen maar de verzoekjes en afstanden zijn overweldigend.

 

Niet alleen uit de regio, maar ook ver er buiten. Van Apeldoorn en Nunspeet tot aan Groningen toe. Onvoorstelbaar voor deze tijd, maar deze jongens lukt het zonder probleem. Dit zijn dingen die het draaien weer extra leuk maakt. Weinig power en zulke afstanden.

 

Tent

Op een stukje weiland tussen wat woningen staat de tent van dit piratenstation. Eigenlijk kan dat hier ook allemaal in de omgeving. Hulp komt dan ook van buurtjes links en rechts en de omgeving, om alles compleet te maken.

 

Overlast

Niet van de mensen maar door de natuur. Vrijdagmiddag stond hier alles blank door het noodweer. Alles is wel blijven staan, maar ze hadden wel een overdekt zwembad erbij. Dus maar sloten graven en de tent voorzien van platen om herhaling te voorkomen want het was een bende. Ook de weg er naar toe dreigde door de vele regen een ware modderpoel te worden, maar ook dit werd opgelost door rijplaten te leggen.

 

Processing

Een veel besproken apparaat -in goede zin- staat hier de draaien. De DSPX-mini maar niet helemaal alleen. Een compressor van Phonic (A6500) staat ervoor maar waarom? Het signaal dat uit de mengtafel komt is net wat te zacht voor de DSPX-mini waardoor hij erg hard moet werken. De Phonic zorgt ervoor dat het geluid net wat rustiger binnenkomt zodat de DSPX zich met andere dingen bezig kan houden dan het optrekken van het signaal.

 

Vinyl wordt hier gedraaid uit een enkele platenspeler van JB System, de DJT-20, en vanuit een dual cd-speler van Next, type NCD-6000. Verder staat er nog een losse md-speler van Sony. Om alle geluid te mixen wordt gebruik gemaakt van een ETP-mengtafel, type PWR-M6X.

 

Fascinerend

Een teamlid is slechtziend, dat is op zich geen probleem. Het is erg mooi om te zien hoe hij met de apparatuur speelt en foutloos hiermee overweg gaat. Ook dit behoeft geen probleem te zijn maar wel als je het niet je eigen apparatuur is en totaal anders is dan zijn eigen.

 

EPT wil ik bedanken voor de uitnodiging en de gastvrijheid

 

Filmpje EPT