08-09-2007                                Reportage by Clubdigitaal

Deze keer ben ik weer beland in mijn eigen regio, in de Flevopolder en wel bij het Polder Piraten Festijn georganiseerd door Favoriet FM. Na een uitnodiging van het team ging ik vrijdag op de feestlocatie. Ik was omstreeks 20.00 uur aanwezig want dan kwam de eerste artiest op het podium. Binnen afzienbare tijd stond er 700 man in de feesttent  en dat voor de vrijdagavond die altijd minder druk bezocht worden.

 

Fantastische line-up

De sfeer was perfect en dat kon ook niet anders want de line-up van artiesten up was fantastisch en dat twee avonden lang. Zaterdagavond moest de klapper worden van deze marathonuitzending en dat lukte ook. De tent was bommetje vol met 1100-1200 mensen. Ze waren op het feest afgekomen om een gezellige avond mee te maken.

Ze werden verrast met artiesten als Tim Lauffer, Romana, Rene Becker, Martin Dams, Peter Alberda, Marlous, Wimmie, Edwin Geres, Patrick, Louis Wijngaard, Franciska en vele anderen. De catering was ook perfect voor elkaar. Twintig mensen achter de bar zorgden ervoor dat niemand droog stond.

 

Zendapparatuur

Natuurlijk naast de feesttent stond een bouwkeet met daarin de benodigde zendapparatuur om deze marathonuitzending en de live-optredens van de artiesten In de lucht te krijgen. Deze marathon draaide Favoriet-FM  op de 98.1 MHz met een vermogen  van 800 Watt dat werd uitgestraald door 4 breedband antennes  op ongeveer 40 meter hoogte. Van de zender en mast hebben ze liever geen foto’s op internet om bepaalde redenen en natuurlijk respect daarvoor.

 

Processing

De audioprocessing was  dik voor elkaar want om te beginnen stond er de bekende Orban-8200 zodat het totale geluid erg lekker en vet klonk. Verder gebruikten ze de Yellowtec  Vip voor het processen van de spraak. Voor de RDS stond er een stereo/rds-encoder van AEV. De plaatjes werden gedraaid op Technics SL-1200 draaitafels en die waren weer aangesloten op de Spirit-mengtafel van Soundcraft.

De marathonuitzending die zaterdagnacht eindigde is zonder noemenswaardige problemen verlopen.

Kortom, het was een superweekend dat zijn weerga niet kende. Ik bedankt Favoriet FM voor de gastvrijheid en tot volgend jaar.

 

De vrijdag en de zaterdagavond

 

Het opbouwen van het geheel

 

 

 

 

Het apparatuur