20-10-2007                            Door Gup

De impressie van de firma O & D stond al vast in de agenda. Dit station wil 1 keer per jaar nog wel eens een dag draaien. Zaterdagochtend had ik het signaal te pakken op de 95.10  MHZ in stereo en RDS. De uitzending is prima verlopen. 

 

Mast

De mast was ditmaal de bekende huurmast uit Drenthe die op 42 meter hoog in het zonlicht stond te pronken. De antennes in de topbuis hadden al weer een jaar of 2 in de schuur gelegen. Toen ze in de mast hingen was de staande golf weer prima. De antennes en koppelblak zijn zelfbouw.

 

Zender

De zender was van het merk R&S, VU250. Deze eindtrap was goed voor 600 tot 700 Watt.  Deze zenderopstelling deed zijn werk prima en daardoor stroomden ook vele verzoekjesbinnen.

 

Soundproccesing

De soundproccesing bestond ditmaal uit het een en ander van Behringer. De Ultradyne 9024, Ultramizer en de Edison stuurden het signaal door naar de fabrieks Stereo- en RDS-coder. Voor het mixen van de bronnen werd de bekende DX-1000 gebruikt en de insturing werd uitgelezen op de DAB-ledbalk. De voiceprocessor 2024 van Behringer bewerkte de spraak..  

Dit station draaide veel van CD. Daarvoor waren 2 Sony CD-spelers aanwezig.Toen ik vroeg naar de platenspeler moest er eerst het nodige verschoven worden om hem zichtbaar te maken. Kortom, singles werden er niet gedraaid. 

Studio

De studio bestaat al een zeer lange tijd. Een paar jaar terug werden er zowat elke week wel een stuk of wat hits de ether ingeslingerd. Door anders hobby’s en interesses besloten de jongens om nog maar een keer per jaar te draaien. De studio bleef bestaan en is zeer netjes afgewerkt en leuk ingericht. Allerlei platen en t-shirts hangen aan de wand en er is ook nog een prijzenkast. Verder stond er nog een leuke stamtafel voor de nodige gasten.

 

Waakhond

Ook had dit station een heuse vaakhond. Mijn schone witte trui moest het ontgelden en ging bij thuiskomst ook gelijk de was in.  

Al-met-al dik voor elkaar en daarom wil ik het team ook bedanken voor de sapjes en gastvrijheid. Tot volgend jaar.