24-08-2007                Hartenboer en family on tour

In de kop van Overijssel werd het weekend van 24 t/m 26 augustus de marathon gedraaid van de Fristi Boys. In de auto had ik ze al in Assen op de 94.50 in stereo en RDS met een ruisvrij signaal. Ze hadden mij via e-mail uitgenodigd om bij hun eerste marathon langs te komen.  

Het team bestaat uit zes man. Op de vraag hoe komen jullie aan zon naam, kwam dit antwoord: We hebben van alles bedacht maar een redelijke naam zat er niet bij. En omdat de dag voor ons s morgens in de koelkast begint met een fles Fristi aan de mond, kwamen we op deze naam. 

 

Mast

Bij aankomst op het ruime terrein met veel parkeerplaatsen en met een zeer ruime tent viel ten eerste de mast op. Tja, wat zal ik zeggen? Het is een kraanauto die eigenlijk in een museum thuishoort maar nog altijd zeer goed is voor marathons. De kraanwagen met de topbuis, daarin 2 fabrieksantennes van Aldena, bedroeg 43 meter. 

 

Zender

De zender bestond uit een RDVV-stuurzender met regelbaar vermogen die op zijn beurt weer de Prais-eindtrap van 1 Kilowatt aanstuurde, maar op de birdmeter ruim 1100 Watt aangaf. Vrijdagmorgen is dit team pas begonnen met de opbouw en na wat technische storingen was het signaal naar tevredenheid in de lucht.  

 

Landkaart

Op een landkaart was te zien waar dit team helemaal naar toe draaide. Zutphen, Apeldoorn, Drachten, Dokkum, Stadskanaal, om maar enkele plaatsen te noemen. Ik vind het in deze tijd en op de frequentie 94.50 waar zeer druk gebruik van wordt gemaakt, een prestatie om met 1100 Watt en een mast van 43 meter zulke afstanden te halen. 

In de tent stond natuurlijk naast de tap ook de draaiunit opgesteld waarmee het radiosignaal werd verzorgd. Ook was er een podium voor de artiesten die dit weekend optraden. Vrijdagavond traden Silvia Swart en Wouter de Polkaman op en zaterdag Sandy, Danny Hayden en Patrick.

 

Processing

Alles werd bij dit station van single gedraaid, enkel de zelfgemaakte jingles kwamen uit de pc. De apparatuur was aangesloten op het mengpaneel Behringer Eurorack. De processing bestond uit Phonic Optimizer en een Behringer buizenompressor. Voor de RDS werd de RDS-2000 gebruikt.  

Tijdens de rondleiding kwamen wij uit bij de slaapafdeling waar het team overnacht, als ze eraan toe zijn komen. Op het moment dat ik er was werden er zelfs de matrassen op daken van autos aangevoerd. 

Aan sponsoren had dit team geen gebrek zoals was te horen aan hun sponsorjingles.

Ook de inwendige mens werd niet vergeten en doordat wij aankwamen rond etenstijd was meteen de vraag: eten jullie mee? Natuurlijk! Dit team verdient door de perfecte organisatie een pluim.  

Remco en de rest van het team bedankt voor de zeer hartelijke ontvangst.