30-12-2007                                                          Door Jacco

Op deze zondagmiddag op uitnodiging naar de marathonzender de Fryske Rakkers, draaiende op de 104.10 MHz in stereo en RDS ergens in Friesland.

 

Mast

De mast stond op een mooie en afgelegen plek op ruim 48 meter hoogte, met 4 zelfbouw Serios-antennes erin.

 

Zender

De stuurzender was een van Suano, die een kleine 50 Watt produceerde om de eindtrap een Elpro-kast van ruim 2 kiloWatt aan te sturen. Ze stonden in een container vlakbij de mast opgesteld.

 

Het team van 12 man is ruim een week al aan het draaien en hopen tot oudejaarsdag het te mogen volhouden met deze marathon. De uitzendingen werden verzorgd vanuit een omgebouwde stacaravan

 

En ik moet zeggen, er heerste een heel gezellige sfeer rond dit team. Volgend jaar is de bedoeling om het nog grootschaliger aan te pakken met een hogere mast en nog meer vermogen.

 

Er werd voorts gebruik gemaakt van een fabrieks stereocoder van het merk Kopenick, van Poolse makelij, en een Katruud Pira 32 voor de RDS.

 

Het team beschikte verder over de Behringer DX-1000 mengpaneel en 2 draaitafels van het merk DAP waarop de zwarte pannenkoeken gedraaid werden. Daarnaast draaide dit team ook nog vanaf CD en uit de PC.

 

Italiaanse processing

De processing bestond uit een voor mij onbekende 6-bands processor van het merk Diesies (Italiaans) en voorts nog een buizenproccesor van Behringer Ultrafex .

 

Ik wil dit team bedanken voor de uitnodiging en de gastvrije rondleiding.