29-09-2007                          KB

Zaterdagmiddag, een druilerige dag is het. Regen de hele dag, daar word je humeur niet beter van. Gelukkig hebben we nog een impressie te maken deze middag. Helaas is het adres niet doorgemaild. Het verlossende telefoontje komt rond twee uur en ik kan vertrekken.

 

Klompen aan

Gigantische Beertjes, daar gaan we naar toe in de natte Twentse graslanden. En nat is het zeker bij aankomst. Ik had de klompen aan, maar ik was beter af geweest met lange kaplaarzen. Wat een zooi en bende, maar daar kan dit team natuurlijk niks aan doen. 

De auto kon ik helaas maar op 1 plek parkeren en dat was dan ook het grasland, dat al een modderpoel was. We zien wel hoe we weer weg komen. Het allerergste moest nog komen. De toegang naar de studio: een compleet autovrije route, dus via de modderzooi naar de tent waar de studio zich bevindt.

Tent

Bij binnenkomst was de tent strak en netjes opgeruimd en helemaal voorzien van een soort stelconplaten om alles droog te houden. Maar dat is niet wat me gelijk opviel. Want midden in de grote tent stond een kooi op zes stalen buizen. Geen circusact of zo maar een speelattribuut leek het me eigenlijk. Waar die kooi voor diende, laat zich ook wel raden , en dat mag u ook doen. 

Ook het geluid in de tent viel me op. Het was een goed helder geluid en niet terug te brengen tot een. De speakers stonden niet op de grond of op een paal, maar ze hingen boven in de tent. Iets dat gelijk opvalt, het geluid is helder en fris. 

Mast en zender

De mast is de stroomvreter uit de regio en is 80 meter hoog met erin 6 afgepiekte antennes die straalden op de 97.00Mhz in stereo en RDS. 

De zender had ik overschat gezien het signaal. Een kast of zo, had ik verwacht maar er stond gewoon een Elenos eindtrap te draaien. Een T2000 die dan ook precies 2000Watt leverde met daarvoor een RDVV-stuurzender. 

Processing

DSPX Mini, meer niet staat erachter. Wel gebruiken ze een goed mengpaneel van Dateq. Een zeven-kanaals, van het type -wat ik eerder schreef- dat je ze bijna niet ziet. En nu zie ik er twee in vierentwintig uur. Alleen is dit de LPM 7.2. Een bijzonder oud beesie, maar  het werkt nog prima.

 

Vinyl

Hoe kan het ook anders in Twente. Koffers vol met dit zwarte goed staan her en der verspreid. Maar ook wordt er rustig van CD gedraaid of van MD, maar wel in veel minder mate. Nadat ze het eerste setje platenspelers hebben afgeschreven, werken ze nu met twee Reloops, type RP-4000M3D met Ortafon Concorde-elementen. De dual CD-spelers zijn van het merk BST, type CDP-356

 

Signaal

Het team dat bestaat uit 9 man is bijzonder tevreden over de afstandsresultaten die ze boeken. Op Terschelling met vlagen het signaal en ook bij de Belgische grens zijn waargenomen en dat met 2kW. 

Dit gezellige en open team wil ik bedanken voor de uitnodiging en in het bijzonder de droge worst, want daar ben ik gek op.

 

 

 

 

Soundprocessing en RDS

PA geluid

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De weg naar de tent

 

 

 

 

 

 

 

 

Gigantische Beertjes heeft de uitzending vroegtijdig gestaakt.

Problemen in de buurt vanwege geluidsoverlast heeft de zender besloten de uitzending vroegtijdig te staken na een bezoekje van de heren van de blauwe pet. Geluidsoverlast is trouwens 1 van de belangrijkste reden om de uitzending vroegtijdig te laten eindigen door de gemeente of politie.

De boodschap was duidelijk, uit alles en wel nu, het team heeft na een korte vergadering besloten om alles op te ruimen. We moeten een keer tevreden zijn, dus zo erg is het niet na twee volle dagen muziek en veel vertier.

Toch de volgende keer maar een vleesschaal naar de buurt...