15-12-2007                                                                   Door: Jan uit Valthe

 

Normaal is het Gup die impressies maakt in de regio Drenthe en Groningen, maar dit weekend kwam hij daar niet aan toe omdat hij zelf aan het draaien was. Hij hield zaterdagavond zijn verjaardagsuitzending en daarom leek het mij leuk om eens een impressie over hem te maken.

 

Samenwerking

Omdat Gup zelf nog een dwangsom op perceel heeft, had hij geen plek om draaien. Maar door medewerking van de Radio Zilverster uit Tweede Exloermond, die zijn studio beschikbaar stelde, kon er toch gedraaid worden. De Radio Brescia stelde zijn apparatuur beschikbaar en Gup zette zelf zijn eigen zender er achter zo dat er bij de Zilverster zelf niks veranderd hoefde te worden. Een prima samenwerking dus.

 

Mast en zender

Eerst stond een Rohde & Schwarz VU-250 achter te draaien maar die werd na 2 uurtjes vervangen voor een RVR PJ1000. De mast bestond uit 28 meter constructie met daarop 14 meter buis met 4 zelfbouw antennes van een bekende bouwer bij ons uit de regio en een fabrieks koppelbalk.

 

Processing

De kwaliteit bestond uit het bekende setje van de Brescia. Een DSPXmini met daar achter een fabrieks RDS-2000. De echo kwam via de bekende Behringer Virtualizer 2024. Verder heeft de Zilverster er een Omnitronic mengpaneel en 2 Sony Xe 270 CD-spelers en een minidisk speler van Sony.

 

Al-met-al was het een super geslaagde avond. Namens Gup wil ik de Radio Zilverster en de Radio Brescia bedanken voor de medewerking en iedereen die langs is geweest voor de gezelligheid.

 

 

 

 

 

 

Speciale editie Verjaardagsuitzending GUP Fm