16-11-2007      HPT i.s.m  de liefhebbers van het Nederlandstalig lied  door  de gulle lach

Eindelijk was het zo ver. Op 16 en 17 november de jaarlijkse marathon van het HPT. Deze keer niet vanuit een zaal wat men twee jaar heeft gedaan, maar vanuit een grote en goed verwarmde feesttent. En nu ook in samenwerking met de liefhebbers van het Nederlandstalige lied. 

Gemeente

De voorbereidingen verliepen goed, maar toch gooide de gemeente een week van te voren roet in het eten. Ze hadden vernomen dat bij het tentfeest ook een zender en mast zou komen te staan, en daar staken ze het welbekende stokje voor. Dus moest het team uitkijken naar een oplossing. Ze kozen ervoor om de mast op een boerenerf een paar kilometer verderop te plaatsen. Want een feest zonder zender? Nee, daar ging dit team niet mee akkoord. 

De studio was opgebouwd in de stal waar vroeger de melktank stond. Dit team draaide de meeste muziek van CD met twee losse CD-spelers Marantz. Vandaar uit ging het geluid naar het ETP- mengpaneel, type  PWR M6X.  

De soundprocessing was eenvoudig. Dit station had de bekende zelfbouw-limiter er achter staan. De djs werden om de 2 3 uur afgelost en een ieder nam dan zijn eigen koffer met CD-tjes mee.  

Eindtrap

De sms werd afgelezen vanaf de pc en ze kwamen binnen uit onder meer Emmen, Lelystad en Steenwijk. De zender is er een die je steeds meer ziet. Een Prais eindtrap, type PR 1000, die rustig draaide op een vermogen van iets onder de 1000 Watt. Ze gebruiken een legermast van ongeveer 40 meter met daarin vier breedband antennes. 

De feesttent een paar kilometers verderop was van alle gemakken voorzien en gezellig en goed ingericht. En zeer belangrijk, hij was goed verwarmd want buiten was het koud.  

Op vrijdagavond stonden onder meer de artiesten Gerben Thijsen, zangeres Hermien en het welbekende  IJjsselduo op het programma. De tent liep de eerste avond al goed vol. Zon kleine 250 mensen kwamen op deze avond af. De polonaise ging door de tent, dus de sfeer zat er goed in. 

Zaterdag

Zaterdag  was het in de middag een komen en gaan van mensen die even kwamen kijken. Voor de kinderen stond er een springkussen en om 16.00 uur was er een optreden van zanger Raymond.  

Ook zaterdagavond liep de tent al snel vol. Dik over de 300 mensen waren gekomen voor Sylvia, Francisca en Martin Dams. Het publiek genoot met volle teugen. Op het ruiten krabben zaterdagnacht na, was het een zeer geslaagd weekend geweest. 

Namens Ruud en Diana, hartelijk dank voor het geslaagde weekend en zeer zeker tot de volgende keer.

Studiogasten