06-01-2007

Vanmiddag zijn we aangekomen bij de mega-marathonzender Haywat Team. Dit station is begonnen op maandag 2 januari 11:00 uur en gaat door tot zaterdag 6 januari 17:00 uur. Een station dat laat zien dat je geen hoog vermogen nodig hebt voor een marathon. En toch krijgen ze veel respons op het programma.

 

Dit alles blijkt uit de vele reactie en bezoeken bij dit station. Zes dagen lang is het team dat bestaat uit 8 man, in de weer om voor de luisteraars een programma weg te kunnen geven. Normaal bestaat het team uit 5 man maar voor deze gelegenheid is het uitgebreid. Het is een vrij jong team dat pas in de bouwvak 2006 actief is geworden.

 

Druk

Ook elke dag was de keet afgeladen met bezoekers. Het is zelfs te klein geworden terwijl het toch enigszins groot genoeg is op het oog. Maar velen weten de weg te vinden naar dit team. De keet bevindt zich op een prachtige locatie en ook weer verscholen in niemandsland vrij van obstakels of andere storingvelden.

 

De studio zit er dan ook goed en verzorgd uit. Het is beter dan de eerste locatie die achter in de schuur was. Aan details ontbreekt het niet omdat over veel dingen duidelijk nagedacht is. Zo ook de ruimte achter de studioapparatuur.

 

Zender

De mast bestaat uit 4 rossen en heeft een hoogte van 30 meter. Over het kantelmechanisme is goed nagedacht. Een stel katrollen en een lier zorgen ervoor dat de mast op een eenvoudige manier is te bedienen. Het houdt uiteraard wel in dat het kantelen wat langer duurt dan zonder katrollen.

 

De zender is een Profline (oude kabelmodulator) waar ook de stereo en RDS inzit. De stuurzender kan maximaal 22Watt leveren en die stuurt vervolgens de eindtrap van 375Watt stuurt. De frequentie waarop ze uitzenden is de 94.30Mhz.

 

Processing

Dit team is van vele gemakken voorzien, zowel CD, MP3 als vinyl. Maar merendeel komt van CD en een enkele keer van MP3. Ook van vinyl wordt er gedraaid. Ze beamen zelf dat dit mooi werk is, alleen er is nog zeer weinig vinyl in de studio aanwezig. Gezien het enthousiasme komt dat vanzelf wel.

 

De dual cd-speler is van Soundlab CDJ-400p en het mengpaneel is van Velleman, Promix700. Over het geluid zijn ze zelf niet helemaal te spreken, al klinkt het ook niet echt verkeerd. Het geluid wordt gecomprimeerd door een Behringer Multicom 4400. Daar hou ik wel van, een dosis zelfvertrouwen hebben ze wel maar ook te kennen geven dat het beter kan, zo ook met het geluid.

 

Verzoek

Net als inmiddels al bij velen komen de verzoekjes via de pc binnen en bij de zoveelste beller wordt er één beloond met met diverse prijzen, van bierpakketten tot taarten. Dit slaat aan in deze omgeving.

 

Ik wil het team bedanken voor de uitnodiging en voor de koffie die er altijd klaar staat en uit hun eigen koffiebar komt.

 

Filmpje Hajwat

 

Katrollen mechanisme

Zend en ontvangst antenne's

 

 

Zender en processing

 

 

 

Cassettedeck voor controle insturing

 

1x Pc voor SMS en de andere voor BPM tbv MP3

 

 

 

extra koeling zender

 

Een eigen koffiebar

één van de pakketen die worden aangeboden voor de zoveelste beller

 

 

 

 

Je kan er wat van maken

 

 

 

 

 

 

 

Hajwat Team