26-07-2007    KB

Geen marathon maar een supermarathon bij deze jongens van Hajwat.

 

Marathon

Het was eigenlijk niet eens de bedoeling om een marathon te draaien. Maandagmorgen rond de klok van zes uur wilden ze gewoon een dagje draaien maar dit liep anders. Vakantie, slecht weer, tijd zat en door het grote aantal verzoekjes liep de uitzending anders dan werd verwacht.

 

Bij de start werd hun eigen zender erachter gezet, een enkele mosfet, goed voor 380Watt en alles op de 94.50Mhz in stereo en RDS.

 

Dinsdagavond om zes uur werd de zender ontkoppeld en een zwaardere zender ingeschakeld die van de 3 Tjabbo's werd geleend. Een 4x CX, de bekende blauwe bak, goed voor een vermogen van 1200Watt.  Inmiddels had het team besloten om de net geplande marathon te proberen uit te draaien tot zaterdagavond 8 uur. 134 uur hebben ze dan gedraaid, maar wel op een andere frequentie , namelijk 96.50Mhz.

 

Processing

Vanuit een andere hoek was ander materiaal aangesleept om beter geluid te krijgen, en dat was het zeker. Een DSP-X de medium versie van BW met ervoor de 422-leveller van Symetrix.

 

De apparatuur is inmiddels voorzien van 2 identieke platenspelers van DAP Audio, T-3000, want ook dit team gaat steeds meer over op vinyl. Ook het mengpaneel is vervangen door een DX-1000 van Behringer. Uiteraard wordt er ook nog van CD gedraaid en hiervoor staat er een Soundlab dual player CD3-400P

 

Defecten

Ook als experiment gingen ze proberen om tegelijk op de MG uit te zenden, maar helaas, kortsluiting in de voeding zorgde ervoor dat dit feest niet doorging. Ook de geleende stuurzender hield het donderdag voor gezien maar gelukkig kon hun eigen stuurzender er ook achter, een Profline, waardoor de stilte van korte duur was.

 

Mast

Een 31 meter mast staat er achter de studio met erin 4 Rossen die worden gebruikt voor de uitzending. Maar de mast zit vol met Rossen en andere antennes. Acht in totaal tel ik er. Ze experimenteren hier met zelfbouwantennes, vandaar.

 

Het team bedankt voor de uitnodiging en sappies

 

Filmpje Hajwat

 

 

 

De eigen eindtrap

De stuurender die defect is geraakt

 

 

 

Eindtrap 4xCX rustig lopen op 1200Watt

 

Stuurzender

Am zender de Modulator en de voeding

Eindtrap AM

 

 

 

Stuurzender AM

 

 

Processing

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De dure stroomvreter is toch maar vervangen door een simpele Senseo