27-12-2007                                                       Door : Jacco

Ik heb veel meegemaakt met impressies maar deze impressie leek wel een aflevering uit een spannend jongensboek. Nadat dat ik contact had gelegd met dit team via GSM met het nummer uit de RDS werd mij het volgende verteld: Ga maar op een parkeerplaats staan bij een welbekend restaurant in een dorp  ergens bovenin Friesland en je wordt opgehaald.  

 

Hekwerk

Zo gezegd, zo gedaan en nadat ik hen weer had gebeld werd ik door een van de teamleden opgehaald en naar de uitzendlocatie geleid. Ik reed achter het teamlid aan en we gingen een soort zandpad op met na  ongeveer een 500 meter een groot hekwerk, dat met een groot slot werd afgesloten. 

Op maandag 17 december is dit team begonnen en na een dag al uitgepeild waarop een dwangsom op het perceel volgde. Dus een volksverhuizing door dit 12 man sterke team en 24 uur later zaten ze weer aan de band na de nodige problemen met zender en alles. 

Op verzoek en in overleg met dit team heb ik geen fotos van de mast en zender gemaakt en dat respecteren wij als medewerkers van de Klompenboer-site . 

 

Apparatuur

Op de frequentie 98.30 MHz in stereo en RDS draait dit team met een BST-mengpaneel en CD-spelers van het merk Hollywood. Voor de goede sound gebruikte het team een Behringer Virtulizer voor de spraak en in de met een hangslot afgesloten kast stond verder de Combinater MDx-8000 en een Phonic buizen-processor. Het hangslot moest ervoor zorgen dat er niet door het publiek aan de knoppen werd gedraaid. 

Dat dit team goed te horen is in Friesland blijkt wel uit het feit dat ze bij mij op de thuisbasis Jubbega 52 dB drukten en uit reacties die tijdens de kerstdagen binnen kwamen, of zoals een teamlid zei: De telefoon stond roodgloeiend. 

 

Prestatie

Ik ben bij het Heineken Team zeer hoffelijk ontvangen. We hebben gesprekken gevoerd over marathons uitzendingen die elders in Noordoost- Nederland te horen zijn en die meestal maar een weekend duren. Hier draaien ze 15 dagen achterelkaar en daar kunnen -denk ik- de grote teams iets van leren. Het is een hele prestatie om 15 dagen achterelkaar te draaien, wat de bedoeling is bij dit team. 

Ik bedank dit team dat men in de volksmond een geheime zender noemt. Net als vroeger is dit er een.