11-02-2007

Op het programma staat Jaapies Bar met de Jaapies Angels, een marathonzender deze keer weer. Alles was op het laatste moment gepland en misschien wel te snel. De mast die tijdens de storm plat was gegaan moest nog worden opgebouwd en de eindtrap werkte nog niet.

 

Gedegen

Maar het team weet wat ze moeten doen, aan de slag dus. De mast werd weer opgebouwd en een klein stukje hoger dan eerder. Zo'n 30 meter staat er nu te pronken. Horizontaal met een tikje in de verticale richting, scheef dus.

 

Alleen de eindtrap, een 2x CBX250B weigerde nog dienst. Verschillende buizen werden uit het magazijn gepakt maar tevergeefs. Als probeersel werd een andere buis erin gedrukt (CX350B met een 250B) en dit bleek te werken. De CX startte op en was goed voor 500Watt. Genoeg voor deze marathon van een team dat bestaat uit 6 jongens.

 

Jaapies Angels

Ook Jaapies Angels, een team van 8 meiden, wilden graag mee doen en dit was geen probleem. Ze kregen de tijden 22:00uur tot 10:00 uur. Dus 14 teamleden in totaal en dat staat voor een gegarandeerde uitzending. Dit alles op de 96.50Mhz in stereo en RDS.

 

Volle bak

De studio in de kleine ruimte waar het team zich bevond, werd druk bezocht. Al was de gezelligheid er niet minder om. Een zolder van een garage diende als studio en voor de gasten was boven, beneden en buiten ruimte gecreŽerd.

 

Processing

Een Dateq Styx wordt gebruikt als mengtafel en 2 platenspelers van JB-Systems als de platenspelers. Ook werd er wel van CD gedraaid, al was het merendeel vinyl. Hiervoor werd een dual cd-speler gebruikt van Soundlab (CDJ2100). De klanken zelf worden bewerkt door diverse processingapparaten. Een buizen-doos van Behringer (T1952), Edison EX-1 als stereoverbreder, Big Bottom van Aphex en een Composer MDX2600 werden gebruikt.

 

Een geslaagde marathon en als afsluiting vanavond gaat het team uit eten, na afloop van de uitzending zo rond 18:00 uur.

 

Wij bedanken in elk geval het team voor de uitnodiging, en tot de volgende keer

 

Filmpje Jaapies Bar & Angels

 

 

Kijkje in de stuurzender

De eindtrap

 

 

 

Ook nog een foto van de oude niet meer werkende eindtrap

En de voeding ervoor

Soundprocessing

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geen eieren voor hun geld maar de loslopende kippen zijn de boosdoenders

Moe en verslagen