01-06-2007  KB

We zijn bij Jaapies Angels 2007, editie vier inmiddels. Normaal gaan we nooit zo vaak voor een impressie naar een piraat in één jaar maar dit station is anders dan anderen, maar waarom eigenlijk? Dit station heeft dit jaar al 4 keer een marathon gedraaid en op 4 verschillende locaties dat maakt hen uniek. Maar ook is het een thuiswedstrijd voor me.

 

Gezellig

Het ontbreekt hier niet aan gezelligheid en mij is het bijna te gezellig maar dat komt ook vanwege de geboorteplaats van mij. Het team draait het weekend lang en zijn begonnen donderdag rond de klok van 22:00 uur en gaan door zondag tot in de late uurtjes en dat alles op de 96.50Mhz in Stereo en RDS.

 

Team

Momenteel bestaat deze familie uit 12 personen. Wel te verstaan 5 dames en 7 heren. Twee heren zijn nog vrijgezel  en wie weet bestaat de volgende keer het team uit 14 personen.

 

Zender en mast

De zender was in eerste instantie een bekende uit Twente maar die was niet goed afgeregeld terwijl die er net vandaan kwam. Shit happens, kan gebeuren maar ze zaten met een probleem. Vele spiegels in het dorp verderop. Een andere stuurzender werd geplaatst en het probleem was opgelost. Het eindvermogen kwam uit een dubbele mosfet, goed voor 700Watt en het werd weggestraald door 4 Rossen op een hoogte van 60 meter. 

 

Dames

Ze kennen geen schroom en zijn niet op hun bekkie gevallen maar wel weer correct, heel correct. En de platenkeus, laat dat maar aan hun over, hier is niets mis mee.

 

Heren

Die draaien hun eigen programma dat aansluit op de dames. Ze weten ook hoe het hoort in deze tijd: ze bemoeien zich er niet mee als de dames draaien.

 

Processing

Niets aan toe te voegen: dit is goed. Hier staat een DSPMini van BW en daarvoor een Compellor 320A van Aphex als leveller. De presets in de DSPMini zijn van de Iceman

 

Fout

En toch ging het mis bij dit station. De sturing van de zender was niet goed  afgeregeld. Het signaal zit overal op de band, kortom spiegels. Een reserve stuurzender met het bekende display aan de voorkant werd geplaatst en het probleem was verholpen.

 

Enkel is het geluid een stuk minder geworden door de andere stuurzender. De modulatie van de stuurzender werd naar beneden gedraaid en ook dit probleem was opgelost.

 

Apparatuur

Twee platenspelers staan er van JB Systems en dat is het een beetje, op een stand-alone CD-speler na voor de jingles.  Het mengpaneel is van Dateq, type Styx. Een zeskanaals mengtafel die zijn werk goed doet. De techniek voor de SMS gebeurt via de computer.

 

Artiesten

Vrijdagavond is aanwezig Pauline, de helft van de Alpenzusjes en Con Amour en zaterdagavond geeft Silvia haar optreden. Veel vertier dus en voor een ieder wat. 

 

Ik wil dit team verder bedanken voor de uitnodiging.

 

Studio gasten  Filmpje Jaapies Family