16-11-2007                                                                                                                            Wilco/Danny

Vanuit Salland kwam dit weekend het signaal van de Probleem K.V.S. Dat is een combinatie van twee piraten. Het team zond eigenlijk uit op de noodfrequentie 96.5 MHz vanwege drukte op de band. Uiteraard in stereo en RDS.  

Zender

De zender is een bekende, de blauwe bak met 4 x CX. Hij deed rustig zijn werk want hij stond op 1300 Watt. Het maximale vermogen was niet haalbaar omdat de stroom niet helemaal voor elkaar was. De CX-buizen gaan alweer een tijd mee. Al een paar jaar worden met dezelfde lampen gedraaid. Maar toe aan vervanging? Nee, dat zijn ze pas als ze echt op zijn.  

De 1300 Watt werd via een gehuurde mast van 60 meter mooi weggestraald. En hier was het team zeer tevreden over. Vooral vrijdag ging het mooi, toen de reacties binnen stroomden. 

Soundprocessing

De soundprocessing was zeer goed voor elkaar. De echte broadcast-sound kwam uit een DSPX FM van BW. Daarvoor stonden een Aphex Compellor en Stereomaxx en achteraan in de keten nog een Katruud RDS.  

Het mengtafel was van D&R, type Clubmate met daarbij 2 Citronic platenspelers, 2 cd-spelers en een md-speler. Wat uit de radio kwam, klonk zeer goed. En ook het team zelf was er zeer tevreden over.  

Geslaagd

Al-met-al kijken ze tevreden terug op de marathon, wat betreft het bezoekersaantal, de reacties en de gezelligheid. Er komt zeker een vervolg van de Probleem K.V.S. 

Weer een ervaring rijker en tot de volgende keer.

Filmpje KVS en PJS   Studiogasten

 

 

Stuurzender

 

Voeding

1200Watt op de klok