Het Kangoeroeteam. 08-06-2007            Door Gup

Op 8, 9 en 10 juni was het weer tijd voor het jaarlijkse marathongebeuren van het Kangoeroeteam. Het Kangoeroeteam bestaat uit ongeveer 10 leden en draait vanaf het hoogste puntje op de Hondsrug (Dr). Het team heeft gedraaid van vrijdag tot zondag op de 104.0 MHz in stereo en RDS.

 

Mast en zender.

De mast was geheel mobiel en net splinternieuw. De mast was gemonteerd boven op de mobiele studio (SRV-wagen). Vier gedeeltes van 10 meter en een topbuis van 15 meter bracht het geheel op een metertje of 50 hoogte. Met 4 zelfbouw-rossen werd het signaal verspreid over de Hondsrug en daar buiten.

 

De zender was een 4 x Mosfet van de bekende bouwer stond op een rustig vermogen te draaien van 1100 Watt. Dit alles zette een prima en luisterrijk signaal op de band.

 

Soundproccesing.

Het geluid werd allemaal geregeld door een Behringer mixer. Daarachter stond opgesteld:

Ultradyne 9024 (softwareversie 1,3) met daarachter een Ultramizer dsp1400 en een Edison voor de stereoverbreding. De stereo en RDS-systeem waren  voor mij onbekend maar deden prima zijn werk.

 

De spraak werd benvloed door de Virtulizer 2024 en klonk ook prima. Twee Sony CD- spelers en een computer maakten de muziekkeuze mogelijk. Genoeg CDs waren aanwezen en aan MP3s was ook geen tekort. Een losse laptop mocht nog dienen om de RDS te veranderen als er andere djs in het spel kwam.

 

De studio

De studio was zeer ruim opgebouwd en bestond uit een tent met in het midden een podium en het draaigedeelte. Op een paar plekken waren tafels neergezet om rustig te kunnen genieten van de artiesten. De drankjes waren lekker koud en de gehaktballen lekker warm.

 

Vanwege het warme weer was het ook mogelijk om een ijsje te kunnen nemen of verkoeling te zoeken in een badje gevuld met water. Voor de kids was er een heus springkussen. Kortom, plezier voor groot of klein.

 

Tenslotte nog even melden dat er twee Dixi (verplaatsbare wcs) werden neergezet voor de nodige ontlasting. Al-met-al was het prima geregeld van Amstel tot zender.

 

Ik wil het team bedanken voor de drankjes sapjes en gezelligheid van dit weekend en tot volgend jaar!