25 -03-2007

Het werd eens tijd om een keertje terug te gaan naar mijn ouderlijk huis die ik in 1985 heb verlaten.

Was eigenlijk wel benieuwd of er nog sporen te zien waren na lange tijd afwezigheid en of de geheime studio cq ruimte nog intact was.

Uitgaan dat er niets meer was te vinden na 23 jaar afwezigheid nu 2007 viel het me nog mee dat er ondanks de lege ruimte het nog zichtbaar was dat hier een geheime zender heeft bevonden.

Een verslag.

 

Een vlisotrap verschafte de toegang naar de studio en in de wilde jaren werd er veel hardrock gedraaid iets wat geen onbekend fenomeen was  in piratenwereld.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Van de aardpen is niet veel meer te zien die ik op deze plek in de grond heb geslagen voor MW zender een licht beschadigde muur is nog over en wat blauwe tinten van de kleur van de mast

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In eerste instantie is de zijkant van het huis gebruikt voor de mast, maar ook hier geld een bijna onherkenbare situatie is het geworden wat keilbouten in de muur verraden nog de plaats van de mast

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Door een kleine ruimte werd toegang verleend naar deze ruimte waar de MW studio zich bevond de platenspeler een klein mengtafeltje modulator en zender 807 bevond zich op deze plek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sporen van ontklede dames en wat signatuur verraad nog wat er hier afspeelde.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Destijds in de jaren 1981 en tussen 1983 hebben er hier dubbele uitzendingen plaatsgevonden op de Fm en de AM, de globale frequenties vanwege het niet aanwezig zijn van pll zender en de mensen kende ook nog geen digitale tuners. De naam Daytona stamt uit de jaren voor Klompenboer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook zijn er nog sporen van de Fm band te vinden. Dit paneel werd gebruikt om de zender in te schakelen die veelal ook verstopt stond opgesteld. Het bovenste lege gat zat de swr meter en het onderste lege gat een veldsterkte meter om toch het signaal van de Am te controleren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Achterkant van het paneel met de verwijderde kabels.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Achter de schuine wand bevond zich de FM zender die verscholen stond, en daarna onder de vloer werd geschoven waar je net bij kon komen. Maar destijds was de techniek nog niet zo goed en werd veelal de zender aan dit donkere licht onttrokken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De zender had een eigen groep dit vanwege omdat het na de 2e keer uit de lucht te zijn gehaald ouders lief het wel welletjes vond. De oplossing was de meterkast ging op slot en mocht er toch een sluiting plaatsvinden was stroomherstel snel op te lossen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lief staat dit er allemaal nu bij de 2 planken verraden de plek van de Fm  studio en ophanging apparatuur, het gat in de muur is nog zichtbaar waar destijds de eerste mast zich bevond.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Veel herinneringen zijn bewaard gebleven en veel is er weer los gekomen, veel dingen vergeet je maar tijdens de aanwezigheid voelde je nog de geest van dit zendpiratenstation dat in 1997 is gestopt met de uitzendingen.

Vanaf 1983 en 1997 niet meer uit de lucht gehaald maar dat wil niet zeggen dat AT niet op bezoek is geweest. Wel zenden maar de zender is nooit gevonden gevonden, heren AT hij lag in de vijver.