02-08-2007 KB

Klompen on tour naar de Knalpiepe en de APK op de 97.60 MHz in stereo en RDS.

  

Masten

Aangekomen zien we 2 masten staan. Een ervan zit vast aan de graansilo maar zonder antennes, de andere staat op een meter of 40 te pronken met erin 4 rossen richting Zuidoost.

 

Studio 2

Het team dat bestaat uit 4 man heeft vandaag de uitzending vanuit studio 2, een mooie studio en eigenlijk mooier dan studio 1 waar momenteel een renovatie bezig is van de mast. Studio 2 ziet er bijzonder gezellig uit. Het is een soort bruin cafe met veel geschonken artikelen aan de muur die een mooie vulling geeft aan het geheel. Het was een drukte van belang bij dit station.

 

Processing

Kan ik kort over wezen. Niets, nothing, empty, compleet niets hebben ze erachter alleen een limiter en die komt ook nog uit een cassettedeck van Akai waar een limiter in zit. Voor de rest komt de muziek kaal uit het mengpaneel, een Behringer DX-1000 wel te verstaan.

 

En toch klinkt het totaal niet verkeer en ik was ook al driftig op zoek naar een verborgen luikje maar helaas de kabels lopen rechtstreeks de zender in. Het apparatuur zelf bestaat uit 2 verschillende platenspelers en een dual cd-player van Citronic

 

Zender

Hier hou ik eigenlijk wel van. De stuurzender is van oorsprong van Profline, maar wat erachter zit is compleet verbouwd en geschikt gemaakt om de eindtrap aan te sturen. De eindtrap is een zelfbouw met een buis, de 3CX5000, die zon 3a4 kilo weegt schat ik.

 

De defecte vorige buis staat in de studio terwijl de nieuwe voorzichtig een vermogen van 1600 Watt zit te blazen. Een beetje weinig, want hij moet in deze opstelling meer dan 5kw gaan doen.

 

Een leuk station met goede platen en een hartelijk welkom. Tot de volgende keer, zou ik zeggen.

 

Filmpje Knalpiepe en de APK

 

 

Mechanisme om de mast te laten kantelen, scharnierpunt zit op de grond

De eindtrap

 

Stuurzender

 

Voeding voor de eindtrap

Een kijkje in een Russische zender

De limiter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De buis van de eindtrap de 3CX5000